Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Engellilerimizi anlamak için empati kurmalıyız
08 Eylül 2015 / 12:36
Engellilerimizi anlamak için empati kurmalıyız
AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, engellilerin sorunlarını anlamak için empati kurmak gerektiğini söyledi.

Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın da katılımıyla gerçekleştirilen Kozan şube toplantısında konuşan Sarı, “Beyaz Ay Derneği güçlü yapısıyla yurt içinde ve yurt dışında engelli vatandaşlarımıza umut ışığı olmuştur” dedi.
Engelli vatandaşların sorunlarını anlayabilmek için empati kurmak gerektiğini belirten Sarı, “2002 yılına kadar sesleri duyulmayan, yaşamın içinde görülmeyen, iş-aş verilmeyen engelli vatandaşlarımızı biz odalarından dışarı çıkardık. AK Parti olarak, her zaman engellilerin yanında olduk. Ancak bunlar elbette yeterli değil. Beyaz Ay gibi güçlü Sivil Toplum Kuruluşları ile el ele vererek daha büyük projeleri ve düzenlemeleri hayata geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.
AK Parti olarak, engellilere insan onuruna yakışır bir hayat sunmak için çalıştıklarını söyleyen Sarı, “Engelli hakları konusunda biz siyasiler olarak, toplumun her bireyinden fazla sorumluluğumuz var. Bu güne kadar yapılmayanı yaptık. Ama görüyorum ki asıl önemli olan zihniyeti değiştirmek,toplumsal algıyı dönüştürmek” dedi.

Bu haber toplam 619 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber