Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Engellilere uygun branş
30 Haziran 2014 / 12:02
Engellilere uygun branş
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, eğitimli antrenörler gözetiminde engellilere uygun branş seçimi yaparak çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Hadi, Spor Genel Müdürlüğü’nün direktifleriyle paralimpik spor dallarından yüzme, okçuluk, halter, yelken, masa tenisi, atletizm, tenis, atıcılık, voleybol, satranç, tekerlekli sandalye basketbol, ,ampute futbol gibi dallarda faaliyet göstereceklerini, ücretsiz İl Spor Merkezleri için seçmeler yaptıklarını ifade etti.

Menderes Spor Salonu’nda Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Teknik Kurul Başkanı ve Adana Engelliler İl Spor Merkezleri Koordinatörü Nuray Sev Özdemir, Özel Sporcular Federasyonu Teknik Kurul Üyeleri Alper Tekalp ile Nebil Bakırsine’nini yanı sıra farklı branşlarda 20 antrenörün uygun branş seçimine başladıklarını belirten Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Hedefimiz kentimizde bulunan engellileri evlerinden çıkartarak spora yönlendirmektir. Spor engelliler için hem rehabilitasyon hem de sosyalleşmeleri için önemli bir araçtır. Adana’da ilk kez disiplinli bir program içinde20 eğitimli antrenör gözetiminde engellilere uygun branş seçimi yaparak çalışmalara hız verdik. Ücretsiz il Spor Merkezleri’nde çalışmalara katılacak adaylar arasından başarılı olanlara lisans çıkartarak müsabakalara katılmalarını sağlayacağız. Kursa katılan engellilere, onlara eğitim verecek antrenörlere, hepsinden önemlisi engellileri spora teşvik eden velilere teşekkür ederim.”

-ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞBİRLİĞİ-

Hadi, Çukurova Üniversitesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle engelliler il spor merkezlerinde çalışmalara önümüzdeki günlerde başlanacağını, yoğun başvuru gerçekleştiğini, bunun sevindirici olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 375 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber