Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Engelli genç engel tanımıyor
17 Aralık 2015 / 15:37
Engelli genç engel tanımıyor
Sol kolu dirsek altından olmamasına rağmen Fatih Çelik, tekvandoda Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldu.

Adana'da doğuştan sol kolu dirsek altından olmamasına rağmen okuyup beden eğitimi spor yüksek okulunu kazanan Fatih Çelik, tekvandoda Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi oldu. Engel tanımayan Çelik, Adana Ampute futbol takımında da kaleci olarak görev yapıyor.


Fatih Çelik, 23 yıl önce doğuştan sol kolu dirsek altından engelli olarak dünyaya geldi. Ancak Çelik bu kol engelini hiçbir zaman kendisine engel yapmayarak normal çocuklar gibi okuluna gidip eğitimine devam etti. Bu arada Fatih Çelik spora da merak sarıp tekvandoya başladı. Liseyi bitirdikten sonrada Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nu kazanarak üniversiteye başladı. Çelik, çocukluk hayalini de gerçekleştirerek engelli tekvando milli takımına da seçildi. Çelik iki kez Avrupa şampiyonu olurken geçtiğimiz günlerde yapılan turnuvada ise dünya ikincisi oldu. Çelik, tekvandonun yanı sıra Adana Ampute futbol takımında da kaleci olarak görev yapıyor.

"İNSAN BEYNİNDEKİ ENGELİ AŞMALI"

Fatih Çelik, engelinin doğuştan olduğunu belirterek, "Spor yapmayı çocukluğumdan beri seviyorum. Tekvando ile başladım 3 yıldır ampute futbol oynuyorum. Tekvandoda iki Avrupa şampiyonluğum ve bir kez dünya ikinciliğim var. Ayrıca bu turnuvanın en teknik sporcu ödülünü aldım. Ampute futbolda 3 yıldır yeniyiz, Allah’ın izni ile başarılar ampute futboldan da gelecek. Bizim yaptığımız spor tekvando da engelliler klasmanı diye geçiyor, kollarının belli bir uzvunu kaybetmiş olanların yapmış olduğu bir spor. Ampute futbol, 6 yıllık yeni bir spor dalı ama gün geçtikçe daha da revaçta" dedi.
Engelli bir insanın engelinin uzvundan ibaret olamayacağına dikkat çeken Çelik şunları kaydetti: "Bence engel insanın beynindedir. Beynindeki engeli aşarsa elindeki ya da ayağındaki engel önemli değil. Bir spor dalına başlarsa zamanla bunu aşacağını görecektir. Engelli insanları spora davet ediyorum insan engelini unutuyor. Biz şu an arkadaşlarla kendi engelimizle bile şaka yapıyoruz. Engelli arkadaşlarımız da gelirse zamanla bu sıkıntıları aşacak ve sıkıntısı kalmayacak."
Bu haber toplam 575 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber