Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Engelli esnafı gasp etti tutuklandı
12 Ağustos 2016 / 12:55
Engelli esnafı gasp etti tutuklandı
Adana'da engelli esnafı birer gün arayla bıçakla gasp ettiği ileri sürülen zanlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir'e bağlı Sinanpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce 3 ayrı hırsızlık olayından suç kaydı bulunan Halil U., 8 Ağustos'ta 52 yaşındaki bedensel engelli Hacı Bey Erdoğan'ın işlettiği markete gelip, bir paket sigara istedi.

Sonrasında cebindeki bıçağı çıkartıp, sigarayla birlikte para talep eden zanlı, "Eğer vermezsen seni doğrarım" diye tehdit savurdu. Korkuya kapılan Erdoğan da eli bıçaklı şahsa bir paket sigara ve 10 TL verdi. Market sahibi, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, Halil U.'yu her yerde aramaya başladı. Ancak zanlı, bu olaydan sadece bir gün sonra 9 Ağustos'ta yine aynı markete giderek, cebindeki bıçağı çıkartıp para ve sigara istedi. Önce markette bulunan müşteriler, sonra da işletme sahibi zanlıya karşı çıktı. Halil U., bir anda paniğe kapılıp hızla marketten ayrıldı.
 
İhbar üzerine olay yerine gelen polis, şahsın izine kısa sürede ulaştı. Zanlı, polisi görünce kaçtı, ancak kısa süreli kovalamanın ardından yakayı ele verdi. Emniyetteki sorgusunda gasp iddiasını kabul etmeyen Halil U., "Ben market sahibinden borç istedim. O da bana borç verdi" diye kendini savundu.

Market sahibi Erdoğan, "Saat 12.00 civarıydı ben içeride oturuyordum. Dışarıdan geldi bu arkadaş eline kutu kola aldı ve hayrına istedi ben de elemana hayrıma su ver dedim. Bu dinden imandan çıktı elindeki kutuyu cama fırlattı ondan sonra kapı ve pencerelere tekme atarak içeri girdi. Dengesini kaybetmişti uyuşturucu almış gibi bir hali vardı biz panikledik. Cebinden bıçak çıkardı, bizi öldüreceğini söyledi ve bana sürekli bıçak sallamaya başladı. "Bir sigara ver" dedi tam veriyordum bu sefer "kasayı aç bana 5 lira ver" dedi tam elimi attım bu sefer de "10 lira vereceksin" dedi. İstediği parayı verdim hakaret ederek söverek gitti. Ertesi sabah saat 10.30 gibi tekrar geldi içeride müşterilerim de vardı benim tek kalmamı istermiş gibi bir hali vardı devamlı elini beline doğru götürüyordu. Müşteriler durumu anlayınca daha da kalabalıklaştı bunu alıp dışarı çıkarttılar. Sürekli kasaya elini atıyordu benim engelli olduğumu, hareket kabiliyetimin olmadığını biliyordu ve bana 20 lira ver zaten aranıyorum diyerek tehditler savurmaya başladı seni doğrayacağım keseceğim diyordu. Güvenlik güçlerimiz zanlıyı yakaladılar. Ben bu olaydan korktum çünkü benim hareket saham kısıtlı 2 küçük çocuğum var. Ben engelli olduğum için söylemiyorum ama bu yapılan gerçekten çok yanlış bir şey. Ben de çocuk felçliği ve kalça kırığı var ondan dolayı tekerlekli sandalyedeyim. 2 çocuğuma ve aileme bakmak zorundayım" dedi.

Zanlı ise, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklandı.

 

 

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber