Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Emekli Maaşını Alabilmek İçin Kocasıyla Plan Yapıp, Babasını Öldürdü
12 Mayıs 2015 / 12:36
Emekli Maaşını Alabilmek İçin Kocasıyla Plan Yapıp, Babasını Öldürdü
Adana'da emekli İbrahim Kılınç'ı (63) maaşını alabilmek ve evine yerleşmek için av tüfeğiyle öldüren damadı ile eşi hakkında tasarlayarak öldürme suçundan dava açıldı.

Adana'da emekli İbrahim Kılınç'ı (63) maaşını alabilmek ve evine yerleşmek için av tüfeğiyle öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan damadı Soner Özbeğ (23) ile ona yardım eden eşi Sibel Özbeğ (19) hakkında tasarlayarak öldürme suçundan dava açıldı.

CESEDİ POLİSLER BULDU

Olay, geçtiğimiz 31 Aralık'ta merkez Seyhan İlçesi'nin Sucuzade Mahallesi'nde meydana geldi. Devlet Demiryolları'ndan emekli İbrahim Kılınç'tan haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri başından pompalı tüfekle vurularak öldürülen Kılınç'ın cesedini buldu.



EVLATLIK OLARAK ALDIĞI KIZI VE DAMADI ÖLDÜRDÜ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, eve en son Kılınç'ın damadı Soner Özbeğ'in girdiğini belirledi. İbrahim Kılınç'ın evlatlık olarak aldığı kızı Sibel Özbeğ'in de cinayete yardım ettiği ortaya çıktı.

İddiaya göre, Soner Özbeğ, eşine kayınpederini öldürüp kendisiyle de formaliteden boşanacağını, böylece hem kayınpederinin evine yerleşeceklerini, hem de maaşını alacaklarını belirterek plan yaptı.

Özbeğ, eşine evin anahtarını alarak girişteki ayakkabılığa koymasını istedi. Sibel Özbeğ ise temizlik yapma bahanesiyle üvey babasının evine giderek anahtarı ayakkabılığa koyup eve geldiği saatleri eşine söyledi. 30 Aralık'ta eve giden Soner Özbeğ, kayınpederini pompalı tüfekle öldürerek evden ayrıldı. Daha Sonra Soner Özbeğ eşine babasını öldürdüğünü anlattı.

Karı-koca izlerini silmek için elbiseleri yıkayıp kanıtları yok etti. Olayla ilgili gözaltına alınan Soner Özbeğ, tutuklanırken, eşi Sibel Özbeğ ile silahı temin edip saklanmasına yardım ettikleri öne sürülen 3 şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"KAYINPEDERİM BANA HAKARET ETTİ"

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. İddianamede şüphelilerin ifadelerine de yer verildi. Soner Özbeğ ifadesinde, "Güvercin beslemek için kayınpederimin evinin damına baraka yapacaktım. Olay günü de eve giderken tüfeğimi yanımda götürdüm. Damdan inerken karşılaştığım kayınpederim bana hakaret etti. Bir şey söylemeden evden ayrıldım. Daha sonra uyuşturucu hap aldıktan sonra eve geri döndüm. Tüfekle kayınpederimi öldürdüm" dedi.

Sibel Özbeğ ise eşinin kendisine planlarını anlattığını ancak buna karşı çıktığını öne sürdü.

Savcı, Soner Özbeğ ile eşi Sibel Özbeğ hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, silahın temini ve saklanması konusunda yardım ettikleri öne sürülen Halil Aslan (35), Soner Albayrak (30) ile Cumali Davulcu (26) hakkında ise yardım suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber