Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Elektrik kesintisi istifa getirdi
06 Nisan 2015 / 11:38
Elektrik kesintisi istifa getirdi
Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin büyük bir bölümünü karanlıkta bırakan elektrik kesintilerinin yankıları sürüyor.


Büyük elektrik kesintisiyle ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini duyurdu.

Olayla ilgili bölgelerdeki araştırmaların devam ettiğini bildiren Yıldız, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Konuşmasında Almanya'da yaşanan elektrik kesintilerinden örnekler veren Yıldız, "Türkiye'deki elektrik kesintileriyle Almanya'da ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde yaşanan kesintiler benzerlik taşıyor" dedi.

Yıldız, kesintilerle ilgili her şeyin açıkca paylaşıldığını belirtti ve "Ne varsa olduğu gibi kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.

'Teknik arızayla beraber işletim hatası'

Büyük elektrik kesintisine neden olan veya olabilecek her şeyin göz önünde bulundurulduğunu sözlerine ekleyen Yıldız, "Teknik bir arıza nedeniyle yaşanmakla beraber bir işletim hatası olduğunun da düşünüyoruz" dedi.

Kemal Yıldır kimdir?

1958 yılında Akşehir’de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı. 

1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ’ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne–ANKARA Grup Müdürü olarak atanmıştır. 

22.01.2007 tarihinde Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ ye Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ataması yapılmıştır. 

19.10.2009 tarihinde vekâleten getirildiği Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, 23.08.2010 tarihinde asaleten atandı.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber