Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Eğitim öğretim' törenle başladı
19 Kasım 2015 / 14:45
'Eğitim öğretim' törenle başladı
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Aladağ Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminin başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Aladağ MYO’nda düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Sevim Polat, geçen yıl hizmete giren okulda Maden Teknolojisi ile Ormancılık ve Orman Ürünleri programlarında 98 öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.
Aladağ Meslek Yüksekolulu’nun açılma süreciyle ilgili bilgiler de veren Prof. Dr. Polat, şöyle devam etti:
“Kuruluş tarihinden bugüne kadar geçen sürede Aladağ Belediyesi tarafından Yüksekokulumuza tahsis edilen binamızın tadilatı, öğretim kadromuzun tamamlanması ve eğitim-öğretim için gerekli alt yapı ile donanımların hazırlanmasından sonra Yüksekokulumuz, 2014 yılında eğitim-öğretime başladı. Okulumuzun açılma sürecinde zaman zaman sıkıntılı durumlar yaşasak da, eğitim-öğretim gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenmiş olmanın şevki ile yolumuza devam ettik."
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da törende yaptığı konuşmasına, kurulduğu günden bu yana tüm insanlığın hizmetinde olan, sürekli gelişen ve hep daha iyi olmayı hedefleyen Çukurova Üniversitesi’nin 17 Fakülte, 3 Enstitü, 4 Yüksekokulu ve 1 Devlet Konservatuvarının yanı sıra, Meslek Yüksekokulları sayısını 12’ye çıkarmanın büyük gururunu taşıdığını söyleyerek başladı.
Aladağ Kaymakamı Ahmet Ziya Filizer ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik de birer konuşma yaparak, MYO’nun Aladağ İlçesi için önemine dikkat çektiler.
Tören, Kaymakam Filizer ve Belediye Başkanı Akgedik’e, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından teşekkür plaketi takdim edilmesi ve kurdele kesiminden sonra sınıfların gezilmesiyle sona erdi.

Bu haber toplam 1,055 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber