Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Eğitim-Bir-Sen'den 'performans' tepkisi
02 Nisan 2018 / 23:30
Eğitim-Bir-Sen'den 'performans' tepkisi
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sezer, \'Performans Değerlendirme Sistemi\'ne tepki gösterdi...
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi Başkanı Mehmet Sezer, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Performans Taslağının rafa kaldırılması ve eğitimcilere yönelik şiddetin son bulması için yasal düzenleme talep ederek imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Sezer, yaptığı açıklamada, Performans Değerlendirme Sistemi’nin, öğretmenlerin, eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacağını, aksine kurumsal bütünlüğü bozacağını, mesleki motivasyonu düşüreceğini, öğretmenlik mesleğini örseleyeceğini belirtti. 

Sezer, “Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Önceden itibarın, ihtimamın ve saygının odağında olan öğretmenlerimiz artık hakaretin, şiddetin ve itibarsızlaştırma sarmalının içine düşürülmüştür” dedi. 

Yüreğir, Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçelerinde bulunan eğitim kurumlarında “İmzanı Gönder, İradeni Göster” sloganıyla 1 ay süreli imza kampanyası başlattıklarını ifade eden Sezer, yarın Adana’nın diğer illerinde de imza kampanyasının başlatılacağını ifade etti. 

Mehmet Sezer, imza kampanyasında iki dilekçe olduğunu belirterek, ilk dilekçede eğitimcilere yönelik şiddet olaylarının son bulması için yasal bir düzenleme talep ettiklerini ve bu dilekçeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ileteceklerini, performans değerlendirme taslağıyla ilgili olan ikinci dilekçeyi ise Milli Eğitim Bakanlığı’na ulaştıracaklarını söyledi.

 

Bu haber toplam 1,886 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber