Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Eğitim-Bir-Sen'den Aladağ'da inceleme
01 Aralık 2016 / 08:48
Eğitim-Bir-Sen'den Aladağ'da inceleme
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "hayatını kaybeden öğrencileri şehit olarak görüyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Aladağ'daki kız yurdundaki yangında hayatını kaybeden öğrencileri şehit olarak gördüklerini ve ailelerine her türlü destekte bulunacaklarını kaydetti.


Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Selvi, Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ve beraberindeki heyet, 11 ortaokul öğrencisi ve bir eğitmenin hayatını kaybettiği Aladağ'daki özel kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Selvi, hayatını kaybeden öğrenciler ve eğitmeni şehit olarak gördüklerini belirterek şunları söyledi:
“Her kaza olduğu zaman bir felaket tellalı gibi bir yerleri suçlayarak mahkum etmek gibi yaklaşımımız olmaz ama öte yandan da tabii ki burada yapılan incelemelerde eğer kusurlar varsa bu kusurların giderilmesi ve başka yerlerde de asla bu kusurlara fırsat verilmemesini, denetimlerin daha ciddi yapılmasını da isteriz. Bunların hepsinden daha önemlisi, küçücük yaşlarında ortaokul öğrencisi çocuklarımızın belki pek çok hayalleri vardı ama işte hayat böyle bir şey. Böyle acıklı bir tablo içerisinde yaşamları sona ermiş oldu. Yüreklerimizde bu haliyle yaşayacak ama buradan şu sonucu çıkarmamız lazım; olabildiğince, yapabildiğimiz ne varsa her şeyin tedbirini alabilmek ve gereğini yerine getirmek. Yetkililer incelemeler ve değerlendirmeler yapacaktır bu konuyla ilgili.”

Kız öğrenci yurdu yetkililerinin de bu facia nedeniyle üzüldüklerini bildiğini kaydeden Selvi, bu süreçte evlatlarını kaybeden tüm ailelere ve yaralı öğrencilere destekte bulunacaklarını kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer ise sendika yetkililerinin yangından sonra aileler ve yaralı öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduklarını, ellerinden gelen desteği verdiklerini ve vereceklerini ifade etti.
Bu haber toplam 494 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber