Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Efsane Başkanın Ölümü Esrarını Koruyor
26 Haziran 2015 / 09:34
Efsane Başkanın Ölümü Esrarını Koruyor
Mersin'in Silifke İlçesi'nde dün öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan ve ardından cesedi bulunan Silifke Kooperatifi ve Silifke Belediye Spor Kulübü Başkanı Ünal Ünüvar'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Silifke İlçesi'ne getirildi.

Mersin'in Silifke İlçesi'nde dün öğle saatlerinden itibaren haber alınamayan ve ardından cesedi bulunan Silifke Kooperatifi ve Silifke Belediye Spor Kulübü Başkanı Ünal Ünüvar'ın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Silifke İlçesi'ne getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürerken, 2 gün önce ölüm tehdidi aldığı için savcılığa suç duyurusunda bulunan Ünüvar'ın, tehdit içerikli mesajlarının bulunduğu cep telefonu da incelemeye alındı.

İlçeye bağlı Gazi Mahallesi'nde bulunan Ünüvar'ın evi, olayın duyulmasının ardından taziye için gelen ziyaretçilerle doldu. İlçede son derece sevilen bir kişi olan Ünüvar için ilçenin 4 bir yanından gelen vatandaşlar, acılı aileye destek oldu. Göz şayı ve ağıtların yakıldığı evin önünde kurulan çadırda bulunan Ünüvar'ın eşi Nuriye Ünüvar, yakınlarının desteği ile ayakta durabildi. Silifke Koop otobüsleri de 1 günlük yas ilan ederek iş bıraktı. Silifke Koop çalışanları, Ünal Ünüvar'ın Adana Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek olan cenazesinin karşılamak üzere Erdemli İlçesi'nde konvoy oluşturdu. Silifke Otogarı'nda tüm firmalar Ünüvar'ın fotoğraflarını asarken, otogarda hüzün havası hakimdi.

İYİLİK MELEĞİ OLARAK BİLİYOR

Silifke Belediye spor Futbol Şube Sorumlusu ve Ünüvar'ın yakın mesai arkadaşı Murat Araycı, yaşanan acı karşısında şok olduklarını belirterek, "Ani ölüm hepimizi derinden üzdü. Onun yeri doldurulamaz. Acımız büyük. Ünal abi herkesin düğününde olur kına yakardı. Herkesin cenazesine gider insanların acılarını paylaşırdı. Herkesin yardımına koşardı. İnsanlar onu iyilik meleği olarak biliyor" dedi.

SİLİFKE BABASINI KAYBETTİ

Ünüvar'ın dayısının oğlu Hacı Ali Ünüvar ise, "Dün olay yerine gittik, cenazesini düşmüş olduğu yerden çıkardık. Silifke'de çok emeği geçmiş bir adamdı. Silifke babasını kaybetti. Silifke çoluğu ile çocuğu ile ağlıyor. Hepimiz ağlıyoruz. Çok değerli bir insandı. Çocukla çocuk büyükle büyük olurdu. İnsanlarda büyük bir itibar bırakmıştı" diye konuştu.

SON KEZ KONVOYLA KARŞILANDI

Erdemli İlçesi'nde, Silifke Koop otobüsleri ve motosikletlerin oluşturduğu konvoy tarafından karşılanan cenaze aracı, ilçe girişine kadar klakson çalınarak getirildi. Ardından Silifke şehir merkezinde tur atan cenaze konvoyu, tören için Silifke Otobüs Terminali'ne geçti. Binlerce seveninin katıldığı törende Kaymakam Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Turgut, İlçe Müftüsü Emin Yüksel ve yakınları da hazır bulundu. Gözyaşları içinde cenaze aracından indirilen Ünal'ın tabutu, çiçeklerle süslenerek üzerine Türk bayrağı örtüldü.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Turgut, "Bir iki hafta önce Ünal Başkan ile sohbet ediyorduk. 'Başkanım her cenazede varsın, har düğünde varsın, Silifkelilerin sevincinde üzüntüsünde hep yanlarındasın. Bu enerjiyi nerden buluyorsun' dedim. 'Ben Silifke ve Silifkelileri çok seviyorum, hizmet etmek istiyorum. Bütün zamanımı da Silifke'ye ayırıyorum' diye cevap verdi. Silifke gerçekten çok değerli bir evladını kaybetti" ifadelerini kullandı.

TANIDIĞIM GÜZEL İNSANLARDANDI

Kaymakam Cinbir ise, "Silifke'de tanıdığım güzel insanlardan biri. Ölüm ve doğum bir gerçektir. Önemli olan bu iki araya adam gibi adam olmayı sığdırabilmek. Rahmetli Ünal Ünüvar, adam gibi adam olarak bu dünyadaki hayatını sonlandırıp hakkın rahmetine kavuştu. Haberi aldığımızda bir aile bireyini kaybetmenin hüznünü yaşadık. Tüm Silifke bu hüznü yaşadı. Mekanı cennet olsun" diye konuştu. İlçe Müftüsü Yüksel, dualar okuyarak Ünüvar için helallik istedi.

Törenin ardından taziye evine, morglu cenaze yıkama ve nakil aracı ile getirilen Ünüvar'ın naaşı burada da gözyaşları ile karşılandı. Defin işlemlerinin tamamlanması için evinin önünde bekletilen Ünüvar için sevenlerinden helallik istendi.

CEP TELEFONUNDA TEHDİT MESAJLARI

Öte yandan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Ünal Ünüvar'ın aracında bulunan kendisine ait cep telefonu incelemeye alındı. Yapılan ilk incelemede tehdit mesajları bulunduğu belirlendi. Bunun üzerine soruşturma genişletilirken, başkan Ünüvar'ın 2 gün öncede aldığı ölüm tehditleri nedeniyle Silifke'de Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu belirlendi.

Bu haber toplam 237 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber