Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Eczacı Odası'ndan önemli uyarı
02 Nisan 2014 / 18:35
Eczacı Odası'ndan önemli uyarı
Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, eczanelere gelen vatandaşın mutlaka nüfus cüzdanları olması gerektiğini bildirdi.

Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, ilaç almak için eczanelere gelen vatandaşın mağdur olmaması için yanlarında mutlaka nüfus cüzdanları olması gerektiğini bildirdi.

Bulut, yaptığı açıklamada, mevcut sistem içerisinde vatandaşların eczanelerden ilaçlarını temin ederken T.C. kimlik numaraları ile işlem yaptırdıklarını hatırlatarak, "Birkaç ay içinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından başlanacak olan yeni uygulama ile hastalarımız T.C. kimlik numaralarının yanı sıra nüfus kağıdı bilgilerinden Cilt No, Aile Sıra No gibi bilgileri de vermek zorunda kalacaktır. Aksi takdirde eczacılarımız reçeteler için sistem izin vermeyeceğinden SGK Medula Eczane Provizyon Sisteminden işlem yapamayacak, reçeteyi karşılayamayacaklardır" dedi.

Özkan, şöyle devam etti:

"Her ne kadar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilaçların, hasta ya da hasta yakını dışındaki kimseler tarafından alınmasını engelleyerek yaşanabilecek usulsüzlükleri engellemek amacıyla bu uygulamaya geçildiği ifade edilse de ilaca ulaşım sırasında bürokrasiden bunalan vatandaş ve eczacılarımızı yeni bir uygulama bekliyor. Özellikle hastaların Sosyal Güvenlik Kurumu'na ödemesi gereken muayene ücretlerinin eczaneler tarafından SGK adına tahsil edilmesiyle SGK tahsildarlığının yaptırıldığı eczanelerimiz hasta ve hasta yakınları ile karşı karşıya gelmişti. Şimdi bu yeni uygulama ile nüfus kağıdı olmayan hastaların ilaçlarını eczanelerden alamayacağı ve vatandaş ile eczacılarımızın karşı karşıya geleceği bir uygulama olacaktır."

İlerleyen günlerde vatandaşların ilaca ulaşımında sorun yaşamaması adına eczanelere tedavileri için gerekli ilacı almaya giderken mutlaka nüfus kağıtlarıyla gitmeleri gerektiğini ifade eden Bulut, "Ayrıca gerek hasta muayene ücretlerinin eczaneler tarafından tahsil edilmesi gerekse ilaç alırken nüfus kağıdı bulundurma zorunluluğu SGK uygulamaları sonucudur. Bu uygulamaların eczacılarımız ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak halkımızın ilaca ulaşımını zorlaştıran hasta ile eczacı arasında ilaç danışmanlığı dışında muayene ücreti tahsildarlığı gibi paranın ve bürokratik işlemlerden kaynaklı olumsuzlukların yaşanmasını istemediğimizi, hastalarımızın ilaca kolay, ucuz ve güvenli bir şekilde ulaşmasını birincil görevimiz olarak gördüğümüzü tüm vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber