Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Düştüğü Uçurumda 14 Gün Mahsur Keçiyi Afad Kurtardı
15 Haziran 2016 / 10:10
Düştüğü Uçurumda 14 Gün Mahsur Keçiyi Afad Kurtardı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyü Derindere mevki Dede dağında düştüğü uçurumda mahsur kalan ve 14 gündür kurtarılmayı bekleyen “Kara Kız” isimli keçiyi AFAD ekipleri 5 saatlik operasyonla kurtardı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesine bağlı Koçlu köyü Derindere mevki Dede dağında düştüğü uçurumda mahsur kalan ve 14 gündür kurtarılmayı bekleyen "Kara Kız" isimli keçiyi AFADekipleri 5 saatlik operasyonla kurtardı.

1 Haziran günü Dede dağı mevkiinde uçuruma yuvarlanarak mahsur kalan ve düştüğü yerden bir daha çıkamayan keçi 14 günün ardından AFAD Adana ve Osmaniye İl Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu kurtarıldı. AFAD Adana İl Müdürlüğünün tam teçhizatlı dağcı kadrosu 5 kişilik bir ekiple keçinin düştüğü Dededağına tırmanıp ardından aşağı iplerle inerek keçinin mahsur kaldığı yere ulaştı. Kendisini kurtarmaya gelenlerden önceleri korkup ürken keçiyi AFAD'a bağlı dağcı boynuzlarından yakalayarak beline ip bağlayıp yukarı doğru çekti. Yaklaşık 5 saat süren kurtarma operasyonunun ardından sürüye katılan "Kara Kız" isimli keçinin sahibi İbrahim Kocaman, "Başta devletimize, buraya kadar gelip keçiyi kurtaran tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum. Kara kız gayet sağlıklı. Bulunduğu yerde otları ve ağaç dallarını yiyerek hayatta kalmış" dedi.

Bu haber toplam 992 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber