Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Duruşmaya Öldürülen Gencin Fotoğrafı Olan Tişörtlerle Geldiler
17 Şubat 2017 / 09:22
Duruşmaya Öldürülen Gencin Fotoğrafı Olan Tişörtlerle Geldiler
Adana'da, üniversite öğrencisi 23 yaşındaki İsmail Kandemir Yaluk'un silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili tutuklanan anne, baba ve oğlu ile tetikçi olduğu iddia edilen sanık ve olaya yardımcı olduğu iddia edilen 4 yakınlarının yargılandığı davanın duru

dana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar  Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası  Hüseyin Kahraman ve tetikçi olduğu iddia edilen Harun Erdem ile avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklar Ramise ve Gökhan Ç. ile Rezzan ve Burhan S. çifti ise duruşmaya gelmedi.

Öldürülen gencin akrabaları ve arkadaşları ise duruşmaya gencin fotoğrafının yer aldığı üzerinde "Daima Bizimlesin Kandemir" yazılı tişört giyerek katıldı.

Sanık Erdem savunmasında, diğer sanıkların köylüsü olduğunu belirterek "Ceyhan'dan  Hüseyin Kahraman, eşi ve oğluyla beraber  Adana'ya gelirken yolda  Muhammet Emin annesi ile sürekli kız meselesi hakkında konuşuyordu. Aralarına başka birinin girdiğini söyledi. Bu konuşma sırasında  Muhammet Emin annesine Kandemir Yaluk'un evini gösterdi. Ben bu sayede evin yerini öğrendim" diye konuştu.

Maktul Kandemir ile konuşmaya karar verdiğini ileri süren sanık, "Kandemir Yaluk'un oturduğu apartmanın bahçe tarafında beklemeye başladım. Kandemir geldiği araçtan inince yanına yaklaştım.  Muhammet Emin'in amcası olduğumu kendisi ile konuşmak istediğimi söyledim. O da bana küfür ederek yumruk atmaya çalıştı. Elini beline attı. Panik atak hastası olduğum için silah çıkaracağını düşünerek üzerimdeki tabancayla ateş ettim." iddiasında bulundu.

Muhammet  Emin Kahraman ise suçlamaları kabul etmeyerek olayda anne ve babasının hiçbir ilgisinin olmadığını öne sürdü.

Kahraman, "Ölen toprak altındadır, biz de betonların içinde öldük" diyerek tahliyesini istedi.

Maktulün babası Muhsin ve annesi Aysel Yaluk ise oğullarının planlanarak öldürüldüğünü iddia edip tüm sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Duruşma çıkışı oğlunun fotoğrafının bulunduğu tişörtü öperek ağlayan anne Yaluk, gazetecilere yaptığı açıklamada, adalet istediğini belirterek sanıkların aile meclisinde karar alarak çocuğunu öldürdüklerini iddia etti.

Olay

Merkez  Çukurova ilçesinde, 13 Mayıs'ta  Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğrencisi İsmail Kandemir Yaluk, annesi Aysel Yaluk ile evinin önüne geldiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Yaluk, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Soruşturma kapsamında Yaluk'un kız arkadaşı S.Y'nin eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen  Muhammet Emin, annesi Gülesin ve babası  Hüseyin Kahraman ile ablaları Ramize Ç. ve Rezzan S. ile enişteleri Burhan S. ve Gökhan Ç. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan  Muhammet Emin Kahraman ile anne ve babası tutuklanmış, diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Tetikçi olduğu ileri sürülen Harun Erdem ise 9 Ağustos'ta polis ekiplerince saklandığı  Ceyhan ilçesindeki bir evde yakalanmasının ardından tutuklanmıştı.

İddianamede, tetikçi olduğu ileri sürülen Erdem,  Muhammet Emin Kahraman ile annesi ve babasının ağırlaştırılmış müebbet, olaya yardımcı olduğu ileri sürülen 4 yakınının ise 5'er yıl hapisle cezalandırılması istenmişti.

Bu haber toplam 591 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber