Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Durdurulan TIR'larda flaş gelişme
31 Ocak 2014 / 22:05
Durdurulan TIR'larda flaş gelişme
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana’da savcılık kararı ile aranan TIR'larla ilgili soruşturma başlattı

 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana’da savcılık kararı ile aranan TIR'larla ilgili ihbarların yapılış biçimi ve izlenen yola ilişkin soruşturma başlattı.

 

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. Maddesiyle Görevli Başsavcı Vekilliğine ‘Devlet İstihbarat Hizmetleri ve Milli İstihbaratı Kanunu’ kapsamına giren konulara ilişkin çeşitli tarihlerde suç ihbarlarının yapıldığının kamuoyunca bilindiği kaydedilerek, olayın tüm yönleriyle araştırılıp açıklığa kavuşturulabilmesi için konunun soruşturulmasına karar verildiği belirtildi. 

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“İhbarlarda izlenen yol, yapılış şekli ile yazılı ve görsel medyada ihbarların yapılış amacıyla ilgili yoğun şekilde gündeme getirilen devletin istihbarat hizmetlerinin zafiyete uğratıldığı ve karşı casusluk faaliyetinin yapıldığı iddialarına ilişkin olarak olayın tüm yönleriyle araştırılıp açıklığa kavuşturulabilmesi için 2937 sayılı yasanın hükümleri ve TCK 330 kapsamında konunun soruşturulmasına karar verilmiş olup basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 

Bu haber toplam 476 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber