Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Durak, vecizesini yeniden astırdı
03 Nisan 2014 / 15:09
Durak, vecizesini yeniden astırdı
Aytaç Durak, kendisine ait sözün bulunduğu ve görevden alınınca indirilen tabelayı yeniden yerine astırdı.

İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan, 1 Nisan'da tekrar başkanlık koltuğuna oturan Aytaç Durak, kendisine ait sözün bulunduğu ve görevden alınınca indirilen tabelayı yeniden yerine astırdı.

MHP'Lİ BAŞKAN ONAY VERDİ

Durak, daha önce asılı olan ancak görevden uzaklaştırıldığı süreçte indirilen ve kendi sözü olan "Dürüst olmak esastır, önemli olan yetkiliyken dürüst kalabilmek" yazılı tabelayı MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü'nün onayıyla tekrar astırdığını belirtti. Durak, "Sözlü kardeşimle görüştüm, 'siz gelince bundan rahatsız olur musunuz?' dedim, 'yok' dedi. 'Senin prensiplerin benim de prensiplerimdir, memnuniyetle asabilirsiniz oraya' dedi. Bu vecize 5 yıl boyunca Hüseyin Sözlü zamanında kalacaktır. Temenni ederim ki Durak'ın geçmişinden aldığı bu deneyimlerden bir istifade, Türkiye'deki çok sayıda belediye başkanı arkadaşımız da bu vecizeyi göz ardı etmezler" ifadelerini kullandı.

4 YILDA 86 MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

Dürüst yetkililerin zorluklarla karşılaşacağını ifade eden Aytaç Durak, 4 yıl önce görevden uzaklaştırılmasının yargı kararı olmadan, siyasi nedenlerle olduğunu öne sürdü ve bu 4 yıllık süreçte kendisine türlü zorluklar yaşatıldığını dile getirdi. Tüm aile fertlerinin hesaplarının incelendiğini ve dosyalarını incelemek üzere 4 yılda 86 müfettişin gönderildiğini hatırlatan Durak, görevden uzaklaştırıldıktan sonra Adana'da, Türkiye'nin hiçbir belediyesinde olmayan olaylar yaşandığını ifade etti.

"GELENLERİN İDDİALARINI SIFIRLATMIŞTIM"

Durak, müfettişlerin açtığı davalarda hiçbir suç bulamadıklarını ancak kendisinin, iftiracılar hakkında 21 dava açtığını ve onların bu davalar sonucunda mahkum olduğunu söyledi. Durak, "Gerek iktidarın, gerek müfettişlerin tüm bu uğraşlarından sonra gelinen bu noktada rahatlıkla şunu söyleyebilirim, Türkiye'de en dürüst ve en rasyonel çalışan belediye başkanı olduğumu onlar kanıtladı, ben değil. İyi ki iftiracılar iftira atmışlar, iyi ki onlar üzerime dalga dalga gelmiş, iyi ki onların attığı iftiralar ulusal medyada çarşaf çarşaf yayınlanmış. Televizyonların birinci haberi olarak verildi Aytaç Durak hakkında. İyi ki de yapmışlar. Aradan 4 sene geçti. Bu 84 müfettişle, bütün bu araştırmalar sonucunda bu rahatlığı niye buluyorum? Hem iftiracıları mahkum etmişim, hem de üstüme gelenlerin iddialarını sıfırlatmışım. Bu rahatlık var bende" diye konuştu 

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber