Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dünyanın gözü Türkiye'de olacak!
21 Nisan 2015 / 08:56
Dünyanın gözü Türkiye'de olacak!
Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek törenlerde 14 ülkeden bin 100 gazeteci görev yapacak.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 100'üncü yıl dönümü dolayısıyla, 24-25 Nisan'da Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek törenlerde 14 ülkeden bin 100 gazeteci görev yapacak.

Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Murat Dereli, yaptığı yazılı açıklamada, törenler için binin üzerinde medyamensubunun akredite olduğunu, bu sayının yabancı heyetlerle birlikte geleceklerle bin 100'ü bulacağını bildirdi.

REKOR BEKLENİYOR

Savaşların 100'üncü yılı olması nedeniyle medya çalışanlarının dünyanın değişik ülkelerinden Çanakkale'ye geleceğini belirten Dereli, "Geçen yıl 230 gazeteci arkadaşımızın izlediği törenlere bu yıl beklendiği gibi rekor sayıda ilgi oldu. Sayının büyüklüğünün anlaşılması için Şampiyonlar Ligi finalinin 770 gazeteci tarafından izlendiğini söylemek yeterli olacaktır" ifadesini kullandı.

Dereli, kurum olarak akredite işlemlerini yaklaşık 15 gündür sürdürdüklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Artık işlemlerimizi sonlandırdık. Medya mensuplarının görev alanlarında rahat bir çalışma ortamı bulabilmeleriyle ilgili ön hazırlıkları bitirdik. Son kontrolleri yeniledikten sonra hazırlıklarımız bitecek. Bundan sonrası törenlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirecek gazeteci arkadaşlarımıza kalıyor. Törenleri ülkemizin dışında, Çin, Fransa, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Kanada, ABD, Azerbaycan, Almanya, Irak, Avustralya, Yeni Zelanda ve İngiltere'den gelecek medya mensupları görev yapacak. Biz de 22 personelle görev alacağız. Törenlerini izleyecek gazetecileri Eceabat İskelesi'nden toplu şekilde, Şehitler Abidesi, İngiliz Anıtı, Fransız Anıtı, Anzak Koyu, Avustralya Anıtı, 57. Alay Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtı olmak üzere 7 alana ayrı ayrı intikal ettireceğiz. Kargaşa olmaması ve basın mensubu arkadaşlarımızın bu tarihi güne şahitlik ederken işlerini rahat yapabilmeleri için elimizden geleni yapacağız. Personelimiz Eceabat İskelesi'nde kurulacak basın çadırında gazetecilere yardımcı olacak."

Bu haber toplam 243 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber