Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
DSP lideri 'koalisyon' dedi
01 Mayıs 2015 / 14:41
DSP lideri 'koalisyon' dedi
DSP Genel Başkanı Masum Türker, tam demokrasinin koalisyon hükümetleriyle sağlanabileceğini söyledi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, tam demokrasinin koalisyon hükümetleriyle sağlanabileceğini söyledi.

Bir dizi ziyarette bulunmak için Adana’ya gelen Türker, ilk olarak Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yaptı.

Seçim süreci ve gündeme dair görüşlerini aktaran Masum Türker, Türkiye’nin bir ekonomik kriz yaşadığını ve bunun göstergesinin dün akşam itibariyle Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerindeki verileri yükseltmek zorunda kalmasının olduğunu kaydetti. Türker, bunun da sebebini ithalata bağladı.

Gelirler politikasının bireyleri koruyacak bir şekilde olması gerektiğine dikkat çeken Türker, “Türkiye’de özellikle son 5-6 yıldır kullanılan politika, devletin gelirlerini artırmak, bireylerin gelirlerini ise borçlarla gidermektir. Biz, borçlanma politikası yerine, gelirler politikasını ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dış politikaya ilişkin görüşlerini de anlatan Türker, Türkiye’nin Ortadoğu’da eskisi gibi güçlü olmadığını öne sürdü. Mısır, Suriye ve İsrail gibi ülkelerde Türkiye’nin büyükelçiliği bulunmadığını anımsatan Türker, “Herhangi bir olay olsa, arabuluculuk yapmak istesek, diplomatik olarak o yeteneğe sahip değiliz, kaybetmişiz. İlk yapılacak şey, bu 3 ülke ile diplomatik ilişkileri tekrar başlatmaktır” dedi.

Masum Türker, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili de, bazı ülkelerde bu iddiaların tersine döndüğünü kaydetti. İsveç’in 6 yıl önce sözde soykırımı yasalarla kabul ettiği halde günümüzde yaptığı açıklamada ‘hiçbir ülkenin, kanunlarla soykırım diye suçlanamayacağı’nı söylediğini aktaran Türker, “Biraz da kendi kendimize eziyet eden söylemlerden uzaklaşıp, uzlaşarak bu seçimlerin sonucunda Türkiye’yi yönetecek kadroları oluşturmamız lazım” diye konuştu.

“İKTİDAR PARTİSİ BİLE KOALİSYONDUR”
Koalisyon hükümetlerinin hiçbir ülkede ve Türkiye’de kötü olmadığını ileri süren DSP Genel Başkanı Masum Türker, şöyle devam etti:
“Tek taraflı koalisyonlar kötü oldu, krizler çıktı diye söylüyorlar. Biz bunu söyleyen hükümet taraftarları dahil kim olursa olsun istedikleri ortamda, televizyonlarda, özel forumlarda tartışmasını yapmaya hazırız. Tam aksine, tam demokrasi koalisyonlarla oluşturulur ve siyasi partinin çağdaş tanımı farklı düşüncedeki bir grup insanın oluşturdukları koalisyondur. İktidar partisi bile bir koalisyondur. Hatta o da kendi içinde paralel yapı, asil yapı diye tartışıyor. O nedenle insanları koalisyondan korkutup, öğretilmiş çaresizliğe mahkum etmemek gerekir.”

Basın açıklamasının ardından ÇGC Yönetim Kurulu ile bir süre sohbet eden Masum Türker programının devamında bir televizyon kanalına konuk olduktan sonra esnaf ve STK temsilcileriyle bir araya gelip, partisinin milletvekili adaylarını tanıtacak.
Bu haber toplam 397 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber