Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Doygun: Olağan Kongreleri Yapmaktayız
07 Temmuz 2015 / 08:34
Doygun: Olağan Kongreleri Yapmaktayız
CHP Adana 24. Dönem milletvekili Turgay Develi'nin Seyhan ve 5 ilçenin görevden alınmasının yasal olmadığı iddiasına CHP Adana İl Yönetimi'nden yanıt geldi.
 İl Sekreteri Av. Erkin Ali Doygun isim vermeden yaptığı açıklamada, CHP'de önceliğin parti tüzüğünde olduğunu belirterek "Şu an olağanüstü değil olağan ilçe kongreleri yapmaktayız" dedi..
 
Av. Doygun'un açıklaması şöyle:
 
"Son dönemde bazı partililerimiz ilçelere yapmış olduğumuz geçici kurul atamaları ile ilgili tüzüğümüzün 44/c maddesine atfen İlçe geçici kurullarının seçimleri yapmak üzere 30 gün içerisinde olağanüstü ilçe kongresini toplamaları gerektiği yönünde açıklamalarda bulunmaktadırlar.
 
Bununla birlikte kamuoyunu aydınlatmak adına şu hususu belirmek isterim ki; tüzüğümüz uyarınca çıkartılan Kongreler Yönetmeliği'nin 19. maddesi uyarınca (Olağan kongre takviminin başlangıcından bitimine kadar Merkez Yönetim Kurulunun kararı olmadan olağanüstü ilçe ve il kongreleri yapılmaz.
 Kongreler takviminin başlamasından sonraki süreçte ilçe ve il olağanüstü kongreleri başlamış veya süresi dolmuş olsa bile kongreler yapılamamış ise bu süreçler de durdurulur.) şeklindedir.
 
Partimizde de kongre takviminin açıklanmış olması sebebiyle ilçelerde olağanüstü kongreler değil takvime uygun olağan ilçe kongrelerinin yapılması gerektiği kanaatindeyim. Tabi ki bu hususa muhalif partililerimizin konuyu yargıya taşımaya hakları saklıdır."
Bu haber toplam 510 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber