Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dolmuşlara Kent Kart sistemi
15 Ağustos 2015 / 20:09
Dolmuşlara Kent Kart sistemi
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) aldığı karar doğrultusunda Adana’daki tüm dolmuşlarda da kent kart sistemine geçiliyor. Uygulamaya ilk olarak Cemalpaşa dolmuşları geçecek.

CEMALPAŞA ÖNCÜLÜK ETTİ

Adana’da belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde kullanılan kent kart sistemine dolmuşlar da dahil oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı UKOME’nin aldığı kararla dolmuşlarda da kent kart sisteminin kullanılması öngörülüyor. Uygulama ile hazırlıkları ilk olarak Cemalpaşa dolmuşları yaptı. Kent kart sistemi Cemalpaşa dolmuşlarına yerleştirildi ancak uygulama tam olarak başlamadı.

SÖZÜTEK: YENİLİKLERE AÇIĞIZ

Adana Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) ve Adana Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, UKOME’nin böyle bir karar aldığını doğrulayarak, “Ancak biz araçlarımızı önce büyütüp, sonra bu sisteme geçmek istiyorduk. UKOME böyle bir karar almış. Uygulayacağız. Biz teknolojik gelişmelere açığız. Yeniliklerden yanayız” şeklinde konuştu.

ARAÇLARIN BÜYÜMESİ LAZIM

Adana’da toplu taşıma anlamında büyük sorunlar bulunduğunu öncelikle bu sorunların çözümünden yana olduklarını belirten Nihat Sözütek, “Halk adına bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Adanalıların daha iyi hizmet almasını istiyoruz” dedi. Nihat Sözütek, dolmuşlardaki kent kart sisteminin belediye otobüsleri ve halk otobüsleri ile entegre bir sistem olacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 407 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber