Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dolmuş sürücüsüne 1 yıl 8 ay hapis
15 Nisan 2014 / 01:53
Dolmuş sürücüsüne 1 yıl 8 ay hapis
5 yaşındaki çocuğa çarparak ölümüne neden olan bir sürücüye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Adana'da yolun karşısına geçmeye çalışan 5 yaşındaki çocuğa çarparak ölümüne neden olan bir sürücüye 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.


Kaza, 28 Kasım 2013'te merkez Yüreğir ilçesinin Güzelevler Mahallesi'ndeki Levent Caddesi'nde meydana geldi. Şehir içinde yolcu taşıyan M.A. yönetimindeki 01 M 0352 plakalı minibüs, iddiaya göre, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu anasınıfı öğrencisi Ramazan Öztürk'e çarptı. Minibüsün altında kalan çocuk olay yerinde öldü. Kazayı görenler, sürücü M.A.'ya tepki göstererek taş ve sopalarla minibüse saldırdı. Vatandaşların linç etmek istediği sürücüyü polis kurtardı.

Gözaltına alınan M.A., polis merkezine götürülürken, ölen çocuğun yakınları sinir krizi geçirdi. Anne Naile Öztürk'ü yakınları sakinleştirmekte güçlük çekti. Kamyon şoförü olduğu belirtilen 3'ü kız 4 çocuk babası Mustafa Öztürk, oğlunun öldüğünü öğrenince baygınlık geçirdi.

Nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan M.A. hakkında dava açıldı. 9 Ocak 2014'te tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanık M.A. hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 ile 6 yıl arasında hapis cezası istendi.

İddianamede, sanığın "Fren yaptım, ancak yol mıcırlı olduğu için araç kaydı ve çocuğa çarptım" diye ifade verdiği, güvenlik kamerasına göre ise yolun asfalt olduğu, çocuğun birden yola fırladığı, aracın hızlı seyrettiği ve sanık sürücünün tam anlamıyla fren yapmaya fırsat bulamadan çocuğa çarptığı bildirildi. Ayrıca, trafik bilirkişi raporuna göre, kazada sürücü kadar ölen çocuk da kusurlu bulundu.
10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık M.A., kazanın, mahalleden kent merkezine giderken meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu: "60-70 kilometre hızla giderken çocuğun birden yola fırladığını gördüm. Kornaya bastım ve fren yapmaya başladım. Yol mıcırlı olduğu için araç kaymaya başladı. Önce sağ tarafta bir araca çarptım, sonra sola savruldum. Ardından da çocuğa çarptığımı fark ettim. Daha sonrasını hatırlamıyorum."

Mahkeme, sanık M.A.'yı 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik neticesinde ölüme sebebiyet vermek' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonra da sanığın duruşmalardaki iyi halinden dolayı cezasını 1 yıl 8 aya indirerek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sanık 5 yıl içerisinde yeni bir suç işlemezse ceza ortadan kalkacak 
Bu haber toplam 626 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber