Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dolgu Uygulamaları İle Mükemmele Yakın Sonuç
09 Mart 2017 / 08:58
Dolgu Uygulamaları İle Mükemmele Yakın Sonuç
Deri dokusunun sarkmaya başlaması sonucu ortaya çıkan yaşlanma belirtisi kırışıklıkları düzeltmede, dolgu uygulamaları mükemmele yakın sonuçlar veriyor.

Yüzdeki yaşlanmaya bağlı çizgilerin derinliğini azaltmada, dudakları daha dolgun hale getirmede ve zayıf yüzlerde özellikle elmacık kemiklerinin daha belirgin hale getirilmesinde, dolgu uygulamaları uzun süredir tercih ediliyor. Yaşlanma belirtilerini ortadan kaldıran dolguda en mükemmel sonuç ise yanak ve dudaklarda alınıyor.

"Deri, yaşlılığı en fazla gösteren organ"

Adana Estelite Güzellik Merkezi’nin kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, yaşın ilerlediğini en fazla gösteren organın deri olduğunu söyledi.

Özellikle yüzde net hissedilen yaşlanma belirtilerinin; kollajen ve elastin azalması, elastikiyet kaybı, kuruma, sarı, soluk renk ve derin kırışıklığı olduğunu ifade eden Geylani, günümüzde bu süreci yavaşlatmak veya karşı koymak için farklı yöntemler uygulandığını kaydetti.

Bunlardan en popüler olanının hyaluronik asit içeren dolgu uygulaması olduğunun altını çizen Geylani, “Yaşlanan deride azalmış olan hyaluronik asit ile su tutma kapasitesi azalır, yer çekiminin de etkisi ile deride sarkma ve kırışıklıklar belirir” dedi.

Dolgu uygulamaları ile hacim kaybının düzeltildiğini belirten Geylani, şöyle devam etti:

“Bununla beraber, yüz konturu düzeltilir, kırışıklıklar giderilmeye çalışılabilir. Dolgu, hacim kaybı ile beraber bazen de dudak gibi dokulara şekil ve hacim vermek için de kullanılabilir. Derimizin sağlıklı yaş almasını sağlamak ve bu süreci tetikleyen nedenlere karşı koymaya çalışmakla beraber, anında düzeltme yapan dolgu maddeleri ile anında dramatik düzeltme de yapılabilir.” Kaynak : İHA

Bu haber toplam 1,623 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber