Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Doktorlar şiddete karşı iş bıraktı
01 Haziran 2015 / 13:32
Doktorlar şiddete karşı iş bıraktı
ÇÜ Balcalı Hastanesin'de de sağlıkta şiddetin son bulması amacıyla doktorlar acil hizmeti dışında hastalara bakmadı.

DOKTORLAR ŞİDDETE KARŞI İŞ BIRAKTI

Samsun'da öldürülen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamil Furtun için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesin'de de sağlıkta şiddetin son bulması amacıyla doktorlar acil hizmeti dışında hastalara bakmadı.


Sabah saatlerinde poliklinik merdivenlerinde önce sessizce oturan sağlık çalışanları ardından hayatını kaybeden Op. Dr. Kamil Furtun için saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra sağlık çalışanları adına açıklama yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi ve Adana Tabib Odası Başkanı Neslihan Önenli Mungan sağlık çalışanlarının şiddete karşı korumasız olduğunun altını çizerek, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete hayır dediklerini belirtti. Mungan, Kamil Furtun'un ölümünün sağlık çalışanlarına uygulanan şiddette gelinen son nokta olduğunu ifade ederek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Mungan, "Her an şiddete maruz kalacakmış gibi görev yaparken tedirginlik yaşamak istemiyoruz. Artık şiddete son bulmalı" dedi.
Eyleme bazı hasta yakınları da destek verdi.
 
NACAR: "ŞİFA VEREN ELLER KENDİLERİNİ ANLAYAN YÜREK İSTİYOR"

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi çalışanları Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun’un görevi başında öldürülmesini protesto etti.

Hastana bahçesinde düzenlenen törene hastane personelleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Op. Dr. Kamil Furtun için dualar edildi.

Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Hastanesi Yöneticisi Dr. Halil Nacar burada yaptığı konuşmada, "Sağlık ve şiddet’ kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından endişe ve üzüntü duyduklarını belirterek, "Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor. Bizlere güvendiniz, okuttunuz, büyüttünüz ve sağlığınızı emanet ettiniz. Bizler de bu emanete eni iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güveninin ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz. Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilmeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle sağlık hizmeti vermekteyiz. Biz sizlerin sayesinde varız. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz" dedi.
Bu haber toplam 215 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber