Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Diyarbakır'da 700 ekiple terör operasyonu!
19 Ağustos 2015 / 09:01
Diyarbakır'da 700 ekiple terör operasyonu!
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, jandarma ve polisten oluşan 700 kişilik ekiple operasyon yapıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazan, yola barikat kuran, Halk Sağlığı Merkezinde sağlık hizmeti verilmesini engelleyen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik dev operasyon düzenlendi. Son günlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu'da HDP-DBP'li yöneticilerin ve PKK'lıların "öz yönetim" açıklamalarıyla yaptıklarını başarılı gösterme çalışmalarına topyekün darbe vuruldu. Çıkan çatışmada da 1 terörist öldürüldü. Operasyonlarla ilgili açıklama yapan Selahattin Demirtaş ise, "Çok ciddi operasyonlar yapılıyor. İlçelerle iletişim yok. Bir çok ilçe vahim durumda" dedi.

"ÖZYÖNETİM İLAN ETMİŞLERDİ"

15 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde DBP İlçe Başkanı Barış Gülenyüzlü, "Biz Ankara'dan yönetilmek istemiyoruz. Bu yüzden kendimizi ve kentimizi özyönetimimizle yönetmek istiyoruz" diyerek özerklik ilan ettiklerini açıklamıştı.

Valilikçe ilan edilen ve 01.00'den itibaren başlayan sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede güvenlik güçlerince Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde cadde ve sokak aralarına kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakıldığı iddia edilen patlayıcı düzeneklerin temizlenmesi ve hizmeti engellenen Halk Sağlığı Merkezi'nin yeniden güvenli şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla operasyon yapıldı.

700 KİŞİLİK OPERASYON

Asker ve polisten oluşan 700 personelin katılımıyla gerçekleştirilen müdahaleye PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Güvenlik güçleriyle çatışanlardan iki terörist yaralandı.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ HASTANEDE ÖLDÜ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralı terörist öldü, diğer yaralı terörist Silvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. İlçede gerginlik sürüyor.

DEMİRTAŞ: ÇOK CİDDİ OPERASYONLAR YAPILIYOR

Silvan'da çok ağır operasyonların yapıldığını söyleyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "Silvan'da şehir merkezinde çok ciddi operasyonlar yapılıyor. Şehir merkezinde tanklarla, ağır silahlarla operasyonlar yapılıyor. İlçelerle iletişim yok. İnternet, telefon, elektrik, su kesik. Bir çok ilçede durum vahim durumda" açıklamasında bulundu.

BAĞLAR'DA 15 BOMBA ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda el yapımı 15 bomba ele geçirildi, terör örgütü PKK mensubu bir kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde ilçede polisekiplerine silah, el yapımı 15 bomba, molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı bomba ve taşlı saldırıda bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendiği bildirildi.

Kaynak : Haber7, AA

Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber