Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Devlet Bahçeli Köprüsü şekilleniyor
14 Mart 2018 / 09:09
Devlet Bahçeli Köprüsü şekilleniyor
Başkan Sözlü, yapımı hızla devam Devlet Bahçeli Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapımı hızla devam Devlet Bahçeli Köprüsü’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde bağlantı yollarıyla birlikte 2 bin 450 metre uzunluğa ulaşacak köprünün 2018’in Ekim ayı sonunda hizmete açılmış olacağını ifade etti.

Toplam yatırım bedeli 214 milyon lira olan, 2 bin 450 metre uzunluğunda, 40 metre genişliğindeki Devlet Bahçeli Köprüsü’nün yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Hüseyin Sözlü, Türkiye’de kendi benzerleri arasında kıyaslama yapıldığında belediyenin öz kaynakları ile yapılan en büyük köprüsü olduğunu söyledi. 

"İmalatın yüzde 65’i tamamlandı" 
Günlük ortalama 100 bin aracın geçişinin sağlanacağı, Adana’nın 40-50 yıllık ulaşım sorununa köklü çözüm getirecek olan eserle ilgili değerlendirme yapan Başkan Hüseyin Sözlü, "Türkiye’deki emsalleri arasında kıyaslandığında bir belediyenin kendi imkanları ile yaptığı en büyük köprü olmakla birlikte, bir ağa ismi taşıdığı için beleş olacak. Beton ayaklar, beton kirişler imalata uygun olarak çelik kirişler ile birlikte kapatılacak. İmalatın yüzde altmış beşi tamamlandı. Köprümüz şekillenmeye başladı, ekim ayının sonunda bitireceğiz" dedi.

 

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber