Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Derneklere proje çağrısı
04 Nisan 2014 / 09:46
Derneklere proje çağrısı
İl Dernekler Müdürlüğü tarafından, İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yönelik Proje Yardımları ve PRODES tanıtımı yapıldı.

Adana Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından, İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yönelik Proje Yardımları ve Proje Destek Sistemi’nin (PRODES) tanıtımı yapıldı.


Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, Adana ve Osmaniye’den 300 dernek temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Adana İl Dernekler Müdürü Recep Kurtoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin projelerini Başvuru Rehberine göre hazırlamaları ve 30 Nisan 2014 tarihine kadar Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Bütçesinden Derneklere Yardım Yapılması Hakkında Yönerge kapsamında derneklere hazırladıkları projeleri gerçekleştirmek üzere mali yardım yapıldığı belirten İl Dernekler Müdürü Kurtoğlu, “Desteklenecek proje konuları her bütçe yılında İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. İçişleri Bakanlığınca yapılan yardımlardan faydalanmak isteyen derneklerin, projelerini Başvuru Rehberine göre hazırlamaları ve 30 Nisan 2014 tarihine kadar Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak müracaat etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Azmi Yeşil ise Adana’da 2 bin 100 derneğin olduğunu vurgulayarak; “Valilik olarak derneklerin her türlü sorunlarını çözmek için gayret sarf ediyoruz. Bir nevi hizmetiçi eğitim çerçevesinde hazırlanan bu programın başarılı geçmesini diliyor, derneklerimizin proje sonrasında alacakları desteğin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nda gelen Denetçilerin dernek temsilcilerini Proje Destek Sistemi’nce bilgilendirerek, 2014 yılı içinde desteklenecek projeler hakkında bilgi verdi.

İçişleri Bakanlığınca belirlenen 2014 yılı içinde desteklenecek projelerin konu başlıkları şöyle:
"İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler,
Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun arttırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler,
Sivil toplum kuruluşlarının yönetim ve işlevsel kapasitelerini arttırmaya yönelik projeler,
Toplumun farklı kesimleri arasında işbirliği ve etkileşimi arttırmaya yönelik projeler,
Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik eğitim, kültürel ve sosyal içerikli projeler,
Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını arttırmaya yönelik projeler,
Aile ve kültürel değerlerin korunmasına ve geliştirilmesine yönelik projeler”
Açıklamada başvuru rehberine uygun olarak hazırlanmamış projelerin değerlendirmeye alınmayacağı ifade edilirken, konu ile ilgili detaylı bilginin 'dernekler.gov.tr' adresinden veya Adana İl Dernekler Müdürlüğü’nden yapılabileceği kaydedildi. 
Bu haber toplam 1,021 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber