Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Depresyonu Önleyen Yiyecekler
19 Şubat 2014 / 09:42
Depresyonu Önleyen Yiyecekler
Yediklerimizin mutluluk seviyemizle yakından ilgili olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle B vitamini, omega 3 ve sağlıklı karbonhidratlar, sinir sistemimizi düzenliyor ve mutluluk hormonunun aktive olmasını sağlıyor. İşte, depresyonu engelleyen ve mutluluk

Ispanak:

Ispanak, zengin bir folik asit kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Vücuda enerji veren ıspanak, mutsuzluğu önlemeye de destek olur. Ispanakla yapılan yemekleri bir türlü sevemiyorsanız, bu yeşil mucizeyi salatalarınıza ekleyebilirsiniz.

ceviz 450

 

Ceviz:

Günde tüketeceğiniz bir avuç fındık, hem günlük magnezyum ihtiyacınızı karşılar ve hem de beyin sağlığınızı koruma da önemli rol oynar. Depresyonla savaşan, kemikleri güçlendiren ve yeni hücre oluşumuna yardımda bulunan bu mucizevi kuruyemiş, güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Hafızayı güçlendiren ve mutsuzluğa savaş açan bu değerli besini gün içerisinde mutlaka tüketin.

tamtahilliekmek 50

Tam tahıllı ekmek:

Vücudumuz yorgun olduğu zamanlarda enerji kazanmak için karbonhidratlara ihtiyaç duyar. Böyle zamanlarda zararlı karbonhidratlar yerine, tam tahıllı ekmek gibi sağlıklı karbonhidratlara yönelin. Tam tahıllı ekmekler, selenyum ve mineraller içerirler ve bağışıklık sistemini güçlendirerek serbest radikallerle savaşırlar. Yapılan araştırmalarda selenyumunun, göğüs, prostat, mide ve akciğer gibi pek çok önemli kanseri önlediğini ortaya koydu.

muz 450

Muz:

Potasyum ve B vitamini içeren muz, öğle arası atıştırmalıkları için birebirdir. Tatlı krizlerini de önleyen bu lezzetli meyvenin içeriğindeki B vitamini, sağlıklı bir sinir sistemini için çok önemlidir. B vitamini, stresi, gerginlikleri ve depresyonu önler. Potasyum ise saç, cilt ve tırnak sağlığı için büyük önem taşır.

hindi 450

Hindi:

Bir aminoasit çeşidi olan triptofan içeren hindi, vücutta serotonin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur. Serotonin hormonu, yaygın olarak mutluluk hormonu olarak bilinir. Ayrıca hindi, güçlü bir protein kaynağıdır.

somon 450

Somon:

Omega 3 yağ asitleri içeren somon, kalp-damar sağlığı için önemli bir besindir, kan basıncını ve kolesterolü düşürür. Sinir sistemine iyi gelen somon mutsuzluk ve depresyon durumlarını vücuttan uzak tutar, göz ve beyin sağlığını korur.

Bu haber toplam 644 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber