Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 'Deprem Gerçeği ve Adana' paneli
03 Mart 2018 / 12:27
'Deprem Gerçeği ve Adana' paneli
28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası\" etkinlikleri kapsamında panel düzenlendi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, "Depremin ya da doğal bir afetin gününü, saatini, dakikasını bilemeyiz, lakin tüm bunlara dayanacak güçlü ve sağlam binalar, konutlar inşa edebiliriz. Bu bizim elimizde" dedi. 
 Vali Demiraş, "28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Deprem Gerçeği ve Adana" konulu panelde yaptığı konuşmada, her konuda olduğu gibi deprem ve afet konusunda da üzerinde hassasiyetle durulması gereken en önemli başlığın eğitim olduğuna dikkat çekti. 

 Vali Demirtaş, vatandaşlara verecekleri uygulamalı eğitimlerin, afet müdahalesinde elde edilecek başarıyı doğrudan etkileyeceğini belirterek, "Okullardan başlayarak kışlalarda, camilerde, iş yerlerinde, kısacası hayatın her alanında, afet ve acil durumlara karşı vatandaşlarımızın bu tip eğitimlere tabi tutulmasının, büyük önem taşıdığını vurgulamakta yarar görüyorum’’ dedi.
 
 Depremler ve afetlerle ilgili sürekli teyakkuz halinde olunmasını gerektiren en önemli nedenin, yurdun yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunması olduğuna değinen Vali Mahmut Demirtaş, “İlimizde 27 Haziran 1998’de yaşanan ve 146 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, bin 356 binanın tamamen yıkıldığı ve 18 bin 395 binanın oturulamaz hale geldiği deprem, ilimizin deprem gerçeğini maalesef acı bir biçimde göstermiştir. Adana depreminin ardından 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde Marmara’da yaşanan ve halkımızı derin acılara gark eden büyük deprem felaketleri de, ülke olarak deprem ve doğal afetler konusunda kaybedecek vaktimizin olmadığını, bir kez daha göz önüne sermiştir’’ diye konuştu. 

 "Deprem öldürmez, bina öldürür" 
 Vali Demirtaş, ‘Deprem öldürmez, bina öldürür’ sözünü hatırlatarak şunları kaydetti: 
“Evet, depremin ya da doğal bir afetin gününü, saatini, dakikasını bilemeyiz, lakin tüm bunlara dayanacak güçlü ve sağlam binalar, konutlar inşa edebiliriz. Bu bizim elimizde. Yapacağımız binalarda demir, çimento ve diğer malzemeleri ne kadar kaliteli ve yeterli kullanırsak, en şiddetli depremlere ve doğal afetlere karşı önlemimizi almış oluruz. Bu sebeple en başta işimizi sağlam yapacağız, binalarımızı sağlam inşa edeceğiz. Önce tedbirleri alacağız, sonrasında tevekkül edeceğiz.’’ 

Valilik olarak İl AFAD Müdürlüğü ile afetlere karşı hazırlık, zarar azaltma, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının, vatandaşların beklentilerine cevap verecek şekilde hızlı, etkin, zamanında hizmet üretebilecek düzeye çıkarılması için çalışmaların her geçen gün artan bir gayretle sürdürmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Demirtaş, "Bu anlamda Adana’nın; Türkiye genelinde AFAD bünyesinde yer alan 11 Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünün katıldığı, Insarag Ulusal Akreditasyon Sınavını başarı ile tamamlayarak, sertifika almaya hak kazanması, yürütülen çalışmaların dinamikliğine işaret etmektedir. Buradan, bu başarıda emeği geçen tüm personelimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum’’ şeklinde konuştu.

 Eğitmenlere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından Vali Yardımcısı Mustafa Aydın’ın moderatörlüğünde başlayan panel, ÇÜ Uygulamalı Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sedat Türkmen’in ‘’Adana Kentinin Zemin Durumu ve Depremselliği’’, Büyükşehir Belediyesi Afet Risk Yönetim Şube Müdürü Gülcan Keskin’in ‘’Adana’da Afet Risk Yönetimi’’, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Planlama, Zarar Azaltma Şube Müdürü Cennet Beste Önel’in ‘’Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Faaliyetleri’’, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Suphi Civelek’in ‘’Deprem Yapı İlişkisi’’ konularındaki sunumları ile devam etti.
Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber