Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Demirtaş'tan PKK ve IŞİD açıklaması
27 Temmuz 2015 / 11:33
Demirtaş'tan PKK ve IŞİD açıklaması
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK ve IŞİD hakkında açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı , "Şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan, bizim insanımız, Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın, biz tamamının acısını paylaşacağız, tamamının bu halkın evlatları olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz" dedi.

Demirtaş, HDP MYK Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti iktidarının, "boğazına kadar suça batmış, kirliliğe bulaşmış bir iktidar olarak, 7 Haziran seçimlerinde tek başına iktidar olma gücünü yitirince panikle, büyük bir öfkeyle hareket ederek, yeniden tek başına iktidar olabilmenin yollarını aramaya başladığını" söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

 

"Elbette ki, erken seçim, koalisyon kurulamadığı takdirde demokratik bir seçenektir; bundan kaçacak, korkacak halimiz yok. Ama olası bir erken seçimde kaotik bir ortamda, güvenliğin tesis edilemediği bir durumda, 'Biz iktidardan düşersek Türkiye, içeride ve dışarıda büyük bir kaos yaşar. Yeniden bizim iktidar olmamız lazım' korkusunu kamuoyuna vererek, bir erken seçim olasılığında tek başlarına iktidar olmayı hedefliyorlar. Tabi ki tek hedef bu değil, bütün bu çılgınlıklar sadece bunun için yapılmıyor. Şunu bütün yurttaşlarımız bilsin ki, seçim döneminde Ağrı'da tanıklık ettik, kendi emirleriyle askerleri ölüme gönderebilecek çılgınlığa, pervasızlığa sahip olduklarını gördük. Fakat şehirde, dağda, bayırda, karakolda, evinde, meydanda, alanda ölümüne sebep olduğunuz her insan, bizim insanımız, Türkiye toplumunun evlatlarıdır. Üniformasına, siyasi düşüncesine bakmaksızın, biz tamamının acısını paylaşacağız, tamamının bu halkın evlatları olduğu bilinciyle hareket edeceğiz. Evlatlarımızın sizin pisliklerinizi örtsünler diye öldürülmelerine izin vermeyeceğiz. Hele hele yolsuzluk ve rüşvet, hırsızlık ve her türlü çirkef işin içine batmış bir geçici hükümet, HDP'den hesap sormaya, HDP'ye fatura çıkartmaya asla kalkmasın. Henüz hesabı görülmemiş suçlar bu kadar ortada dururken, kimse HDP'ye saldırarak kendini temizlemeye

Bu haber toplam 427 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber