Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Demirtaş'tan 'Güney Adana' toplantısı
06 Ekim 2017 / 10:25
Demirtaş'tan 'Güney Adana' toplantısı
Vali Demirtaş ve eşi “Güney Adana Kalkınma Projesi” kapsamında saha ekipleri ile bir araya geldi.
Adana Valisi Mahmut Demiraş, "Güney Adana’yı eğitimde, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal anlamda kentin kuzeyi ile aynı seviyeye getirmeden modern ve marka şehir Adana’dan bahsetmenin hayal olduğunu görüyoruz" dedi. 

Vali Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte “Güney Adana Kalkınma Projesi” kapsamında saha ekipleri ile Çukurova Kalkınma Ajansı’nda bir araya geldi. 
Vali Demirtaş burada yaptığı konuşmada kentin prestij projesi olarak nitelendirdikleri “Güney Adana Kalkınma Projesi”nin temelde 66 mahallede yaşayan vatandaşı, şehir kültürüne entegresini sağlamayı, şehirlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan; sosyal, ekonomik ve kültürel bir dönüşüm hareketi olduğunu söyledi.

Tarihi, kültürü, sanatı, sanayisi, tarımı ve ticareti ile geçmişten bugüne önemli bir yerleşim yeri olan Adana’yı, hep birlikte geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Vali Demirtaş, “Bizler Adana’yı her anlamda marka şehir yapmak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Güney Adana’yı eğitimde, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal anlamda kentin kuzeyi ile aynı seviyeye getirmeden modern ve marka şehir Adana’dan bahsetmenin hayal olduğunu görüyoruz. Bu makûs talihi evirmek, Güney Adana'yı yeni baştan ilmik ilmik dokumak adına bu zorlu yola çıktık. Ve bu yolun sonunda siz değerli saha ekiplerimizin çalışmaları ile başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

Mahmut Demirtaş, esnek ve dinamik bir yapıya sahip olan “Güney Adana Kalkınma Projesi” ile Adana’nın tarihine önemli bir not düştüklerini dile getirerek, “Yıllar geçse de bu projenin kendinden sonra yapılacak misallerine örnek olacağını biliyoruz. “Güney Adana Kalkınma Projesi”nin kendinden önce yapılan emsallerinden en önemli farkının, Güney Adana’da parça parça değil, topyekûn bir kalkınmayı amaçlamış olması. Bu bilinç ile projeye yaklaşmanızı ve faaliyetlerinizi o istikamette çizmenizi özellikle istiyorum. Üretilen projelerle Güney Adana’nın kronikleşen sıkıntılarının teşhisini yaptık ve şimdi bir bir bu projeleri hayata geçiriyoruz. Mart ayında, "Yaşama Kulaç At" projesi ile başlayan yolculuğumuz, "Engelin Engelim" projesi ile devam etti. Son olarak "İçimizden Biri" projesini başlattık. Şu an bu 3 projemiz devam ediyor, 27 projemiz Ekim ve Kasım ayları içerisinde, 8 projemiz ise daha sonra başlayacaktır. 1 çatı proje olmak üzere toplamda 38 projenin tamamını hayata geçirmiş olacağız. Bu çalışmaların bizzat takipçisi olacağım” diye konuştu.

Proje ve saha ekiplerinin dört elle "Güney Adana Kalkınma Projesi"ne sahip çıkmalarını isteyen Vali Demirtaş, “Projeden maksimum faydayı Güney Adana'ya mutlaka sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu noktada proje paydaşlarımız, Seyhan ve Yüreğir Kaymakamlarımız, İl Müdürlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve STK’larımız da “Güney Adana Kalkınma Projesi”ne olan yaklaşımlarını yukarıda belirttiğim çizgide tutmalı, aynı duyarlılıkla hareket etmelidirler. Unutmayınız ki, bu proje, Adana’nın gelecekteki on yıllarını ilgilendiren son derece önemli bir projedir. Bu Adana’nın, Adana’da yaşayan herkesin projesidir. 11 yürütücü kurum ve 32 ortak ve paydaşla yürütülen proje her ne kadar Valiliğimiz koordinesinde tasarlansa da projenin asıl sahipleri İl Müdürlerimizdir. Bundan dolayı müdürlerimiz, projelerin uygulanmasında yer alan arkadaşlarımıza yardımcı olmalı ve onları yalnız bırakmamalıdır. Herhangi bir bürokrasi uygulamayıp proje ekibinde yer alan personellerimizle doğrudan görüşmelidir” ifadelerini kullandı.

Vali Demirtaş, ülkenin nüfusu en yüksek 6. ili olan Adana’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında daha geri planda kalmakta olduğuna işaret ederek, “Bu durumun en önemli sebebi, Doğu ve Güneydoğudan ilimizin göç almasıdır. Bu durumdan şehir merkezinde etkilenen bölge ise “Güney Adana”dır. Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin E-5 karayolu altında kalan yaklaşık 66 mahallede yaşayan 465 bin nüfusu barındıran Güney Adana, Türkiye’deki 38 ilden daha büyük bir hacmi barındırmaktadır. Güney Adana’nın mevcut nüfus hacmine, Suriyeli kardeşlerimizi de katmayı unutmamalıyız. Zira Suriyeli misafirlerimizin en fazla ikamet ettiği mahalleler de Güney Adana’da yer almaktadır. Suriyeli misafirlerimizin ülkemize ve kent kültürümüze uyumu ile ilgili sorunlar ve sıkıntılar da mutlaka bu proje kapsamında değerlendirilmelidir” şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
“Bu projenin uygulanması sırasında Kurum Amirlerimizden beklentilerimi şu ana başlıklar altında kısaca özetlemek istiyorum. Projelerin sahiplenilmesi, projede görevli arkadaşların yalnız bırakılmaması hep yanlarında olunması, kurumlarda projenin yürütüleceği birim ve sorumluların belirlenerek görevlendirilmesi, projenin uygulanmasında araç, gereç ve bilgi taleplerine yardımcı olunması, proje koordinatörleri ile iletişim halinde olunması ve herhangi bir bürokrasiye sebebiyet verilmemesi, ihtiyaç ve sorunların çözümüne uygun proje geliştirilmesine rehberlik edilmesi, alt kademelere havale edilerek kısır bir döngüye sebebiyet verilmemesi, valiliğimiz tarafından belirlenen esas ve usuller dışında valiliğimizin bilgisi dışında yeni esas ve usuller belirlenerek uyum ve koordinasyonun bozulmaması, yeni görüş ve öneriler varsa bunların usulü dairesinde Valiliğimize bildirilmesi, tüm bu projeler her ne kadar valiliğimiz koordinesinde hazırlansa da esasında bu projelerin gerçek sahibinin kurumlarımızın olduğu akıldan çıkarılmamalı. Valiliğin projesi gibi bir ayrım oluşturacak bu tür söylemlerden kaçınılmalıdır, kurum amir ve personelinin değerlendirilmesinde Projede gösterilen başarılı çalışmaların dikkate alınacağının bilinmesi, koordinasyonu bozucu tavır, söylem ve tutumlardan özenle kaçınılması, proje kapsamındaki iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılmaması, projelerin uygulamasında mutlaka proje koordinatörlerinin görüş ve önerilerine yer verilmesi, projelerin hassasiyetle takip edilmesi, proje kapsamında diğer kurumların taleplerine duyarlı davranılması.”

Vali Demirtaş, proje ve saha ekiplerine büyük iş düştüğünü bir kez daha hatırlattığını belirterek, “Sizlerin göstereceği kararlılık, azim ve gayretle, başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sebeple yürüteceğiniz faaliyetlerde Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu vesile ile bir kez daha “Güney Adana Kalkınma Projesi”nin Adana’mıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Toplantı, Vali Mahmut Demirtaş ve saha ekiplerinin proje hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunması ile son buldu.

Projenin değerlendirildiği toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile proje saha ekipleri katıldı.

 

Bu haber toplam 1,702 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber