Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Dayakçı Eski Eşe 28 Yıla Kadar Hapis İstemi
27 Mayıs 2014 / 15:14
Dayakçı Eski Eşe 28 Yıla Kadar Hapis İstemi
Adana'da, eski eşinin kendisinden şikayetçi olmasına sinirlenerek darp edip çantasını aldığı iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında, 'yaralama, gece vakti yağma, hakaret ve tehdit' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 eski eşinin kendisinden şikayetçi olmasına sinirlenerek darp edip çantasını aldığı iddiasıyla tutuklanan şahıs hakkında, 'yaralama, gece vakti yağma, hakaret ve tehdit' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İddiaya göre eşinden boşanan 3 çocuk annesi Arzu K.(36), 15 Şubat 2011'de, aşçılık Orhan T.(28) ile resmi nikah yaptırmadan düğün yaparak evlenip birlikte yaşamaya başladı. Bir şirkete muhasebeci olarak çalışan Arzu K., birlikteliklerinden kısa bir süre sonra kendisine şiddet uyguladığını iddia ettiği Orhan T.'yi terk edip ailesinin yanına taşındı. Eşini mesajlarla tehdit eden Orhan T., 2 Temmuz 2013'te Arzu K.'nın sığındığı baba evine molotofkokteyli attı. Arzu K. da, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Son bir ay içerisinde cep telefonuna gelen 13 mesaj ile darp izi olduğunu iddia ettiği fotoğrafları da delil olarak sunan Arzu K., dilekçesinde, "Daha önceki şikayetlerim nedeniyle mahkemenin verdiği uzaklaştırma cezasına rağmen, gece yarısı çocuklarımla birlikte kaldığım babama ait eve gelerek pencere camını kırdı. Daha önce de zorla evime girerek boğazıma bıçak dayamıştı. Benim, çocuklarımın ve ailemin can ve mal güvenliği yok. Ölüm korkusuyla yaşıyoruz" dedi.

Arzu K.'nın iddiaları sonucu Orhan T. hakkında, asliye ve sulh ceza mahkemelerine 'yaralama', tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 5 ayrı dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Orhan T., aldığı cezalardan birisini adliyede çalışarak çekerken 19 Aralık 2013'te, 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 'hakaret' davasında karar duruşmasına çıktı. Davada Arzu K., sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Mahkeme de sanığa para cezası verdi. Eski eşinin kendisinden şikayetçi olmasına ve para cezası almasına öfkelenen Orhan T., Arzu K.'yı merkez Çukurova ilçesi Turgut Özel Bulvarı üzerinde dövdü. Burnu kırılan genç kadın, Orhan T.'nin çantasını da gasp ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Orhan T. de tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Orhan T. hakkında 'yaralama, gece vakti yağma, hakaret ve tehdit' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Orhan T., 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında "Arzu'nun şikayetlerinden dolayı hakkımda çeşitli davalar açıldı. Daha önce aldığım bir cezayı adliyede çalışarak çekiyordum. Olay günü de hakaret davamız vardı. Şikayetçi oldu. Para cezası aldım. Çok zoruma gitti. Adliyeden firar edip yanına gittim. Neden şikayetçi olduğunu sordum. Aramızda tartışma oldu. Kendisine bir Tokat vurdum. O da bana vurdu. Benim vurduğum Tokat burnuna denk gelmiş. Aslında burnunu kıracak kadar vurmamıştım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen Arzu K.'nın zorla getirilmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 523 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kadın - Aile  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber