Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu 'Merkez Türkiye Projesi'ni benden çaldı
21 Mayıs 2015 / 15:35
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu 'Merkez Türkiye Projesi'ni benden çaldı
Kılıçdaroğlu, CHP'nin yüzyılın projesini açıkladı. Bu projenin ana hatlarını yıllar önce Ahmet Davutoğlu anlatmıştı.

CHP 7 Haziran seçimleri öncesinde 'Yüzyılın Projesi' adını verdikleri bir proje açıkladı. Proje, 200'li yılların başında Davutoğlu'nun CNN Türk'te yaptığı Merkez Türkiye'nin detaylandırılmış hali gibi...

DAVUTOĞLU 11 YIL ÖNCE MERKEZ TÜRKİYE'Yİ ANLATMIŞTI
Kılıçdaroğlu'nun merkez şehir odaklı projesini, bundan tam 11 yıl önce Ahmet Davutoğlu CNN Türk ekranlarında tek tek anlatmıştı. CNN Türk'te 18 Şubat 2004 tarihinde yayımlanan Editör programında yaptığı konuşmada Merkez Türkiye'yi anlatan Ahmet Davutoğlu şöyle demişti:

Türkiye'ye dış politika alanında stratejik planlama ve yönetim imkanı sağlayan bu politika çerçevesinde gerçekleştirmek istediğimiz nihai hedef; tarihi derinliğimiz, bugünkü konumumuz ve gelecek vizyonumuz arasında sağlıklı bir köprü kurmak ve 'merkez' ülke Türkiye'yi potansiyeli ile orantılı bir küresel aktör haline getirebilmektir.

DAVUTOĞLU KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ: KİTABIMDAN ÇALMIŞSIN

Öte yandan Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik adlı kitabında CHP'nin yüzyılın projesi dediği Merkez Türkiye projesinden bahsettiğini ve Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin kitabından alındığını söyledi:

"2023'e doğru merkez ülke Türkiye'yi kuran biziz. Bugün Kılıçdaroğlu yüzyılın projesi dediği sözleri ben Stratejik Derinlik kitabımda yazdım. Kitabın arka kısmında 11 yıl önce ben yazdım. Afro-Avrasya tabirini biz yazdık. Bunlar yapıldı. Merkez ülke Türkiye oldu. Kılıçdaroğlu biraz oku, öğren. Bizi taklit ederek Türkiye'de siyaset yapılmaz."

Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber