Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cumhuriyet kupası yarışmaları Adana'da başladı
06 Kasım 2015 / 21:22
Cumhuriyet kupası yarışmaları Adana'da başladı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyet Kupası Engel Atlama Binicilik Yarışmaları” Adana’da Atlıspor Kulübü’nde başladı.

Binicilik Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Uluslararası Binicilik Hakemi Vedat Karagülle, Cumhuriyet Kupası Engel Atlama Binicilik yarışlarının 3 gün süreceğini, yarışlara 15 kulüpten 102 binicinin 168 at ile mücadele edeceğini söyledi.
Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora ve yönetim kurulu üyelerinin Cumhuriyet Kupası yarışlarını izlemek için Adana’ya geleceklerini ifade eden Karagülle şöyle devam etti:
”Bizim aile yarım asırdır binicilikle sporcu, hakem, antrenör olarak hizmet etmektedir. Eşim Günseli Karagülle de uluslararası hakemdir. 50 yıllık binicilik hakemi olarak yurdun her ilinde hakem kursları açtım. Bu nedenle Türkiye’de ki tesislerin tamamını yakından biliyorum. Akdeniz Oyunları nedeniyle tamamen değiştirilen ve yenilenen Adana Atlıspor Tesisleri gerçekten Türkiye’de ilk sıralarda gösterilecek konumda. Yeni Federasyon Başkanı Atıf Bülent Bora, Adana’yı çok önemsiyor. Bu kentte daha çok yarış yapılmasını arzuluyor. Hava koşulları ve çağdaş tesisleriyle Adana biniciliğin merkezi olmaya aday. Başta Gaziantep, Konya, Ankara, Kayseri ve Mersin kulüplerinin katılacağı Anadolu Ligi olmak üzere İslam Oyunları, Türki Cumhuriyetleri gibi uluslararası binicilik yarışmalarını Adana’da gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”
Adana Sanayi Odası yarışlarında dereceye giren sporcular ve atlarının isimleri şöyle:
Yeni Binicilik:
1-Aykız-Üsteğmen Burak Uluçay
2-Akdeniz-Üsteğmen Burak Uluçay
3-Ferah-Üsteğmen Murat Çetinkaya
4-Taniyiltim-Rana Çapar
5-Wıshfull-Ekin Öktem
Biniciler:
1-Prima Vera-Ömer Çetinkaya
2-Dijital Sanatlar Desperado-Ömer Çetinkaya
3-Lasot-Kristiyana Evtimora
4-Santino-Sena Ulaşan
5-Danny-İmren Yeniay
Dereceye giren binicilere ödüllerini Adana Atlıspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Gizer, Yönetim Kurulu Üyesi M. Cüneyt Erturhan, Adana Sanayi Odası Başkan Vekili Erdoğan Şire, Adana Ticaret Odası Başkanvekili Mehmet Şahbaz verdiler.

Bu haber toplam 557 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber