Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cumhuriyet HEM’de yılsonu sergisi
27 Mayıs 2015 / 16:44
Cumhuriyet HEM’de yılsonu sergisi
Cumhuriyet HEM’de yılsonu sergisi

İl Milli Eğitim Müdürüm Turan Akpınar, Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi’nin her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği ve bu yılsonu itibari ile kursiyerlerin, büyük emeklerle geçmişten esinlenerek hazırladıkları  ´´Öyle Bir Geçer Zaman ki ´´ isimli yılsonu sergisinin açılışına katıldı. 

Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi, 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonunda, kursiyerlerin hazırlamış oldukları resim, giyim, el sanatları, seramik, filmografi, kuaförlük, cam ve okul öncesi öğrencilerinin yapmış oldukları el sanatlarını sergiledi. 

Düzenlenen yılsonu sergisine, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Turan Akpınar, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Yüreğir İlçe Millî Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç ve şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin yanı sıra yurt dışından yabancı konuklar ile vatandaşlar katıldı. 

Büyükşehir Belediyesi Bando Ekibinin müzikal sunumu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. 

Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Levent Turan, “Kurum olarak 2014-2015 eğitim öğretim yılında 182 genel kurs, 69 okuma yazma kursu, 232 mesleki ve teknik kurs olmak üzere toplam 9.697 vatandaşımıza öğretim verdik. Yabancılara Türkçe öğretimi kapsamında 45 yetişkin ve 1.093 Suriyeli öğrencimiz okuryazar hale getirilmiştir. Örgün eğitimin dışında kalmış 7.234 öğrenciye açık öğretim hizmeti vermekteyiz. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyelerle ve STK’larla iş birliğimiz devam etmektedir” dedi. 

Yüreğir ilçesinde bulunan Halk Eğitimi Merkezleriyle İlgili bilgiler veren Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, “Kurumumuz halkla devletin kesiştiği noktada ve vatandaşımızın en kolay ulaşabildiği yerlerdedir. En kırsal yerlere kadar kurs açabiliyoruz. Yeter ki vatandaşımızın kalemi olsun. Bu gibi kurumlar devletin bize vermiş olduğu açık bir çektir. Biz bu manada ilçemizde çok büyük başarılara imza attık. Yüreğir’in insanı gelişmişlik ve eğitim noktasında çok iyi seviyeye gelmiştir. İlçemiz okul öncesi oranında % 78, ilköğretimde % 99, orta öğretimde % 91, halk eğitiminde ise Türkiye ortalamasındayız. İhtiyaç duyduğunuz her kursu açmaya hazırız, iş birliği yaparak tüm güzellikleri paylaşalım” şeklinde konuştu. 

Ardından Adana’ya gelen ve Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezinin  açmış  olduğu eğitim kurslarına katılıp Türkçe öğrenen Suriyeli Gül Şerim, okuduğu Türkçe şiir ile izleyenlerin beğenisini kazandı.

Sergide emeği geçenlere ve katkıda bulunan sponsorlara, plaket verilmesinin ardından çeşitli gösteriler eşliğinde serginin açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber