Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova'nın tarım potansiyeli etkiledi
01 Aralık 2016 / 22:21
Çukurova'nın tarım potansiyeli etkiledi
Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Le Phu Cuong, ATO'da Vietnam'ı anlattı

Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Le Phu Cuong, Türkiye ile ticaretin artırılmasına yönelik birçok unsurun bulunmasına karşın mevcut potansiyelin göstergelere yansımadığını, Adana ile sebze, meyve ve tarım ürünleri konusunda daha fazla işbirliği yapılabileceğini söyledi.


Cuong, Adana Ticaret Odası'ndaki toplantıda, iki ülkenin daha fazla ticaret yapabilecek potansiyele sahip olduğu vurgulandı.

1986'da başlatılan politik ve ekonomik reformlarla, o dönemde kişi başına 100 dolardan daha düşük gelir ile dünyanın en yoksul ülkeleri arasında yer alan Vietnam’ın, 2014 yılı sonunda kişi başına düşen 2 bin doları aşan gelirle orta gelirli bir ülkeye dönüştüğüne dikkat çeken Müsteşar Cuong, “Vietnam son yıllarda yoksulluğun azaltılmasında kayda değer ilerlemeler kaydetmiştir. 1960’lı yıllarda yoksulluk içinde yaşayan insanların yüzdesi yüzde 60 iken, bugün yüzde 3'ün altına düşmüştür. Vietnam'ın son 10 yıldaki büyüme oranı yılda ortalama yüzde 6.4 oranında gerçekleşmiştir” dedi.

Vietnam Hükümeti’nin yabancı yatırımcılara çok sıcak baktığını ve Adanalı yatırımcıları Vietnam’a davet etmek adına kente geldiğini kaydeden Cuong, “Bu toplantıyı ticaretin karşılıklı olarak artırılması için düzenledik. Çünkü bu tür toplantılarla karşılıklı ticarette avantaj ve dezavantajların masaya yatırılıp, ihtiyaçlar tespit edilerek, hangi ürünlerin ticaretine ağırlık verilmesi gerektiği saptanabilecektir. Vietnam’dan Türkiye’ye ağırlıklı olarak elektronik ürünler, tekstil ürünleri, deniz ürünleri, kağıt, kaju, pirinç, plastik gibi ürünler gönderiliyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmini bu ürün yelpazesini genişleterek artırmamız mümkündür. Ülkemizdeki işçilik maliyetleri oldukça düşük düzeyde bulunduğundan birçok dünya markasının Vietnam’da yatırımları bulunmaktadır. Vietnam’da, özellikle altyapı inşaatları ve sanayi yatırımlarına ihtiyaçları duyulmaktadır. Bu anlamda yap/işlet/devret modeliyle yatırımcıları ülkemize çekmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında, Çukurova’nın verimli topraklarından etkilendiğini de belirten Müsteşar Cuong, iki ülke arasında tarım alanında ticari bir anlaşmanın bulunmamasının büyük eksiklik olduğunu, bunun aşılması durumunda karşılıklı ticaretin en üst seviyeye çıkacağına inandığını söyledi.
Bu haber toplam 393 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber