Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova Lezzet Fuarı açıldı
26 Nisan 2019 / 18:21
Çukurova Lezzet Fuarı açıldı
Gurme 2019 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı tüm lezzeti ile açıldı...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’nın gastronomik ve tarihsel değerlerinin iyi tanıtılması halinde, dünyaca ünlü bir kent haline gelebileceğini söyledi.


TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 4 gün boyunca katılımcıların ağırlanacağı fuarın açılışında konuşan Zeydan Karalar, Adana’daki bu tür etkinlikleri, organizasyonları gördükçe gelecek adına umutlandığını söyledi. 

Başkan Zeydan Karalar, “Sanayide, tarımda, tarih ve doğa turizminde lider kent olmamız gerekirken, zenginliklerimizi yeterince kullanamadığımızı görüyorum. Adana potansiyel enerjisini kinetik enerjiye dönüştürmek zorundadır. Bununla ilgili son 3 yıldır ciddi bir atak başlattığımızı söyleyebilirim. Lezzet Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı, çeşitli konulardaki fuarlar Adana’mızın gücünü artırıyor, tanıtımına katkı sağlıyor” dedi. 

Lezzet Festivali tanıtıma katkı sağladı 
Adana’nın yiyecek içecek konusunda sadece kebaptan ibaret olmadığını, kebabın çok önemli değer olmasıyla beraber, farklı lezzetlerin, dışarıdan gelenlerce çok beğenildiğini belirten Zeydan Karalar, “İnsanlar İtalya’ya pizza yemeye gidiyor. Allah aşkına, Adana’nın Gaziantep’in, Antakya’nın lahmacununun yanından bile geçebilir mi en güzel pizza. Adana’da İspanya’dan gelen bir heyete nohutlu dolma ve içli köfte yedirdik. Lezzetine doyamadılar. Sosyal medyalarında paylaştılar ve kısa sürede milyonlarca beğeni aldığını gördük. Bizim o kadar çok zenginliğimiz var ki, gastronomi konusunda çok daha ünlü bir kent haline gelebiliriz. Lezzet Festivali’ni valimiz akıl etti. Son 3 yılda Lezzet Festivalimiz aracılığıyla dünyanın tanıdığı bir kent olduk. Adana artık adliye olaylarıyla değil, bu tür güzelliklerle anılıyor. Bu tür etkinliklerimizin sayısını, kapasitesini artırmak zorundayız. Bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. Lezzet Festivali’nin toplantısında Adana’nın tarih ve gastronomi konusundaki değerlerinin UNESCO Dünya Kültürel Mirası sayılması ve böyle tescil edilmesi için çaba gösteriyoruz ve bu yolda gereken neyse yapacağız” diye konuştu.

Yüreğir Belediyesi Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda 
Gurme 2019 Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda yerini alan Yüreğir Belediyesi, ziyaretçilere ikramlarda bulundu. Yüreğir Belediyesi Kültürevleri görev yapan öğretmen ve öğrenciler portakal ve karpuz ürünlerinden yapılan yeni lezzetleri fuara katılan vatandaşların beğenisine sundular. 

Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, fuar açılışına katılarak vatandaşlara ikramlarda bulundu. Kocaispir, bölgede yetişen ve Türkiye'nin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılayan karpuz ve narenciye ürünlerinden katma değeri yüksek ürünler elde ederek üreticilerin önünü açmak ve yatırımcılara alternatif ürünler sunmayı amaçlamakta olduklarını belirterek, “Yeni ürünler üreterek karpuzun ve narenciyenin para etmediği zamanlarda, elde kalan ürünler en iyi şekilde değerlendirilip, hem bölge ekonomisine, hem de Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağlayacaktır. Biz bu yönüyle deneysel mutfağımızda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gıda sektörü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük önem arz eden ana sektörlerden birisidir. Dünyanın en verimli ilk 3 ovasından bir tanesi Çukurova'dır. Tarım ve tarıma dayalı sanayi ön plana çıkmaktadır. Açılışı yapılan fuar Adana'mızın tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır. Biz de Adana'mızın tanıtılmasına katkı sağlayacak olumlu bütün etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz'' dedi. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı M. Akif Akay, Adana milletvekilleri M. Şükrü Erdinç, Orhan Sümer, Ayhan Barut, oda ve sivil toplum temsilcilerini Yüreğir Belediyesi standında ağırlayan Başkan Kocaispir misafirlere ikramlarda bulundu. 

Fuara katılan firmaları tek tek gezen Kocaispir, esnaflara hayırlı işler diledi.
Bu haber toplam 1,280 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber