Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova’da Yörük Türkmen şöleni
05 Mayıs 2017 / 08:47
Çukurova’da Yörük Türkmen şöleni
Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Şenliği, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Adana'da bu yıl 15'incisi organize edilen Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Şenliği, 5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu'na üye 14 dernek ile 8 kardeş derneğin dayanışmasıyla Sarıçam Mesire Alanı'nda yapılacak kutlamalarda ünlü sanatçılar Mehtaş Koç ve Oğuz Yılmaz, konser verecek.

Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Demir, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında 15. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni ve Hıdırellez Şenliği'nin programını kamuoyuna duyurdu. Başkan Mehmet Demir, onbinlerce Yörük Türkmeni buluşturacak dev etkinliği Adana Büyükşehir Belediyesi, Sarıçam, Seyhan, Çukurova, Karaisalı, İmamoğlu ve Yumurtalık ilçe belediyelerinin desteğiyle gerçekleştireceklerini belirtip, emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Demir, etkinliğin 5 Mayıs Cuma günü Sabancı Merkez Camii'nde Türk büyükleri ve şehitler anısına Mevlüdi Şerif okunmasıyla başlayacağını, 6 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00'da Atatürk Parkı'na çelenk sunacaklarını, saat 15.00'da Çukurova ilçesi Turgut Özal Bulvarı'nda Yörük Kervanı geçişi yapacaklarını söyledi. Aynı gün saat 20.00'da Seyhan İlçesi Baraj Yolu'ndaki Gençlik Meydanı'nda (Duygu Kafe civarı) kına gecesi düzenleyeceklerini aktaran Başkan Demir, aynı saatlerde 75. Yıl Sanat Galerisi'nde Türkmen Kurultayı'nın toplanacağını bildirdi.

Şölen alalına ücretsiz ulaşım

6 Mayıs Cumartesi akşamına kadar Sarıçam Mesire Alanı'nda 24 Oğuz boyunu temsilen çadırların kurulacağını dile getiren Başkan Demir, "7 Mayıs Pazar günü onbinlerce hemşehrimizin buluşacağı şölenimiz saat 10.00'da başlayacak. Kutlama programında mehteran eşliğinde şehitlere saygı yürüyüşü, halk ozanlarının atışması, çoban ateşinin yakılması, Gülmurat Kenjayev konseri, halk oyunları gösterileri, güreş ve geleneksel Yörük Türkmen oyunları ve Türkmen defilesi yer alıyor. Türk Halk müziği sanatçılarımız Mehtap Koç ve Oğuz Yılmaz, şölenimizde sahne alacak" diye konuştu.

Demir, 7 Mayıs'ta toplu taşıma araçlarının şölen alanına kadar ücretsiz toplu taşıma hizmeti vereceğini de sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 632 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber