Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova'da yeşil alan tartışması
06 Şubat 2016 / 20:14
Çukurova'da yeşil alan tartışması
Çukurova ilçesinde, belediyenin yeşil alana spor tesisi yapmak istemesine mahalleliler karşı çıktı...

Adana’nın Çukurova ilçesinde, belediyenin yeşil alana spor tesisi yapmak istemesine imar durumu nedeniyle karşı çıkan bazı mahalleliler, alana yapılacak halı saha üzerinden haksız rant elde edileceğini ileri sürdü.

Tartışma nedeniyle referandum kararı alan Çukurova Belediyesi yetkilileri ise içerisinde parkın da bulunduğu projenin kamu yararına olduğunu, yapılaşma olmadığı için de imar planındaki yeşil alan üzerine spor tesisi ve halı saha kurmanın hukuka aykırı olmadığını belirtti. Referandumu tanımadıklarını belirten mahalle halkı, dava açmaya hazırlanıyor.

Çukurova Belediyesi, Huzurevleri Mahallesi’ndeki 77098 ve 77100 sokakları arasında kalan ve imarda yeşil alan olarak kayıtlı 6 dönümlük boş araziye içerisinde halı sahanın da bulunduğu spor tesisi yapma kararı aldı. Belediyenin halk meclisine katılan bazı vatandaşlar, haksız rant ve gürültü olacağı gerekçesiyle alana halı saha yerine park yapılması gerektiğini söyledi. Başkan Soner Çetin ise 7 Şubat Pazar günü için referandum yapılacağını açıkladı.

UZAKTAKİ VATANDAŞ DA OY KULLANACAK
Arazinin çevresindeki binalarda yaşayan yaklaşık 60 kişi boş alanda toplanarak basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Yasin Kırmızı, arazinin kamuya ait olduğunu belirterek, “Hepimize ait olan bu alanda ticari amaç güdülerek halı saha yapılması, bir yandan ihtiyacımız olan yeşil alanı ortadan kaldırırken diğer yandan oluşturacağı gürültü kirliliği ve diğer nedenlerle yaşamımız olumsuz yönde etkilenecektir. Bu alan hepimizindir. Ticarileştirilmesine karşıyız ve imar planına uygun olarak dinlenme ve çocuk parkı şeklinde düzenlenmesini istiyoruz” dedi. Herkesin ücretsiz olarak yararlanacağı bir spor tesisine değil, ticari amaçlı kullanacak halı saha yapılmasına karşı olduklarını belirten Kırmızı, referandumun ise mahallenin çok geniş alanını kapsadığını ve uzaktaki vatandaşların da oy kullanmasıyla haksızlık olacağını ileri sürdü. Kırmızı, dava açmaya hazırlandıklarını bildirdi.

“ARAZİNİN SADECE YÜZDE 30’U FUTBOL SAHASI”
Çukurova Belediyesi yetkilileri ise araziye yapılacak spor tesisi içerisine basketbol sahası, fitness alanı, spor aletleri, çocuk-engelli oyun alanı, 550 metrelik epdm kaplamalı tartan yürüyüş pisti ve halı saha yapılacağını ifade etti. Tesisin Yap-İşlet-Devret modeliyle İmar A.Ş.’ye tahsis edildiğini ve 10 yıl sonra belediyeye devrolacağını anlatan yetkililer, tesisteki tüm hizmetlerinin ücretsiz olacağını ve sadece futbol sahalarının ücretli olacağını kaydetti. Kamu kurumlarının istekleri doğrultusunda futbol sahalarının da ücretsiz kullanılabileceğine dikkat çeken yetkililer, futbol sahalarının 6 bin 250 metrekarelik alanda sadece bin 800 metrekare (yüzde 30) yer kapladığını bildirdi. Sahaların akşam 22:00’den sonra kapalı olacağı için çevreye gürültü rahatsızlığı da vermeyeceğini belirten belediye yetkilileri, ücretsiz spor eğitimi de verecek tesiste ayrıca dinlenme parkı ve mesire alanı bulunacağını söyledi.

Alanda asla yapılaşma olmayacağının altını çizen Çukurova Belediyesi yetkilileri, temel atma çalışması dahi olmayacağından bu durumun hukuka aykırı olmadığını ve imar değişikliği gerektirmediğini belirtti.

 

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber