Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova'da sazlı sözlü don nöbeti
10 Şubat 2020 / 18:56
Çukurova'da sazlı sözlü don nöbeti
Adana'nın Kozan ilçesinde Narenciye üreticileri havanın eksi derecelere düşmesi ile birlikte ürünlerini korumak için don nöbeti tuttu.

Adana'nın Kozan ilçesinde Narenciye üreticileri havanın eksi derecelere düşmesi ile birlikte ürünlerini korumak için don nöbeti tuttu. Portakal ve narenciye bahçelerinde lastik yakarak ürünlerin dondan etkilenmemesi için nöbet tutan üreticilere Aşık Halk Ozanı Meşkul Veli İmir sazı ile eşlik etti.

 

 

 


Adana'nın Kozan ilçesinde Meteorolojinin Doğu Akdeniz için verdiği don uyarısının ardından narenciye üreticileri portakal, limon bahçelerinde narenciyelerin don'dan etkilenmemesi için lastik ve çalı yakarak don nöbeti tutuyor. Bir yıllık emeklerinin ve milli servet olarak gördükleri ürünlerinin heba olmaması için nöbet tutan narenciye bahçesi sahiplerine ilçenin halk ozanı olan Aşık Halk Ozanı Meşkul Veli İmir sazı ile söylediği türkülerle destek veriyor narenciye besteleri ile üreticilere moral veriyor.


"Lastik saman yakarak ağaçları ısıtmaya çalışıyorlar"


Üreticilerden İsmail Karaca bu gece hava çok soğuk ve eksi derecelere düştüğü için lastik yakarak portakal bahçemizi korumaya çalışıyoruz. Şuan 70-80 ton narenciyemiz var. Don olunca meyvelerimiz ölüyor ve meyve suyu için ürünümüzü vermek zorunda kalıyoruz. En son 4 yıl önce don olayı yaşanmıştı. Lastik saman balyası yakarak ağaçlarımızı ısıtmaya çalışıyoruz. Aşık Veli ağabeyimiz bize destek moral için bu nöbetimize geldi" dedi.


Aşık Halk Ozanı Meşkul Veli İmir narenciye üreticisine destek olduğunu ifade ederek " Portakalı don vurduğunu öğrendim. Bende arkadaşların streslerini azaltmak için türkü söyledim. İnşallah don olmaz arkadaşlar ürünlerini daha rahat satarlar" diye konuştu.


Narenciye İşçisi olan Ramazan İmir ise uzun süredir emek verdikleri ürünlerinin ve emeklerinin yok olmaması için sabahın ilk ışıklarına kadar nöbet tutacaklarını ifade etti.


Aşık Veli İmir narenciye bahçe sahipleri ve narenciye çalışanları ile birlikte Çukurova çiftçileri ve narenciye üzerine bestelediği şarkılarını söyleyerek gece boyunca sazı ve sesi ile birlikte nöbet tutan üreticilere destek veriyor. - ADANA

Haber Yayın Tarihi: 10.2.2020 0:19:00 Kaynak: İHA

Bu haber toplam 3,095 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber