Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova'da hasat heyecanı
20 Nisan 2015 / 17:15
Çukurova'da hasat heyecanı
Adana Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir, bu yıl buğday rekoltesinin, üreticinin yüzünü güldüreceğini söyledi.

Karademir, Çukurova'da buğday, patates ve karpuzda hasat döneminin yaklaştığını, soğanın ise ilk hasadına başlandığını belirtti.


Hava sıcaklığının mevsim normallerinden daha soğuk geçmesi sebebiyle patates hasadının 10 gün gecikmeli olarak nisan ayı sonunda hasat edileceğini vurgulayan Karademir, bu durumun fiyat artışını tetikleyeceğini kaydetti.

Önümüzdeki günlerde hasadı başlayacak örtü altındaki karpuzda ize yağış ve don açısından şuan için bir risk bulunmadığını belirten Karademir, mayıs ve haziran aylarında hasadı yapılacak buğdayda ise rekoltenin yüzleri güldüreceğini vurguladı. Karademir, “Özellikle bu yıl yağış miktarının yeterli olması, mevsimler içerisinde düzenli gitmesiyle beraber yaprakta fungal kökenli hastalıklara dikkat çekilmesini istiyoruz. Üreticilerin tarım teşkilatları ve tarım danışmanlarıyla kontak kurarak mücadele yönünü ve zamanını kaçırmamaları gerekiyor” dedi.
Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber