Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çukurova Belediyesi'nden engellilere havuz
11 Haziran 2015 / 12:05
Çukurova Belediyesi'nden engellilere havuz
Çukurova Belediyesi’nin sadece engelli vatandaşların yararlanması için hazırladığı özel havuzun hizmete girmesine haftalar kaldı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Engelli havuzu projemiz Adana’da bir ilktir. Engelli vatandaşlarımızın havuz açıldığındaki mutluluğu bize yetecek. Biz sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz" diye konuştu. 
Hayal Park'taki açık havuzu geçtiğimiz yaz sezonu boyunca haftada bir gün engelli vatandaşlara tahsis eden Çukurova Belediyesi, engelli havuzu yapılması için özel bir proje hazırladı. Hayal Park'taki havuzu geçen yıl sadece cumartesi günleri engelli vatandaşlara ayırıp yanlarında eğitmen de görevlendirdiklerini hatırlatan Çetin, "Geçen yıl talep çok olunca hemen harekete geçip sadece engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği özel bir havuz yapmaya karar verdik" dedi. 
Engelli bireylerin sosyalleşmesi ve toplumda hak etikleri konumu almaları için gereken önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Çetin, "Yüzme sporu engellilerin rahatlıkla yapacağı tek spor. Hazırladığımız bu projeyle engelli vatandaşlarımızı yüzme havuzunda buluşturmak, özgüvenlerini geliştirmek, sosyalleşmelerini sağlamayı hedefledik. Engelli havuzu projemiz Adana’da bir ilktir. Biz sosyal devlet ve belediyecilik anlayışı ile hizmet veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın havuz açıldığındaki mutluluğu bize yetecek" diye konuştu.
Çukurova Belediyesi’nin engelli havuzu tam engelli ve yarı engelli vatandaşlara göre kademeli olarak tasarlandı. Havuzda engelli vatandaşların idari binadan havuz bölümüne güvenli ve konforlu geçmelerine imkan verecek iki adet özel biçimde tasarlanmış asansörler bulunuyor. Alanında uzman eğitmenlerin görevlendirileceği 450 metrekarelik havuza uluslararası standartlara uygun olacak şekilde belirli aralıklarla dinlenme koltukları da yerleştirildi. Engelli havuzunun 2 Ağustos Pazar günü açılması bekleniyor.

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber