Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cübbeli Ahmet Hoca ifade verdi
01 Nisan 2016 / 09:48
Cübbeli Ahmet Hoca ifade verdi
Cübbeli Ahmet Hoca, hakkında "dini değerlere hakaret"ten açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran avukat Rasim Kubilay Ünlü, Ahmet Mahmut Ünlü ile Cübbeli Ahmet Hoca Yayıncılık hakkında, ''Şifa Ayetleri'' kitabında yer alan ifadeler nedeniyle ''dini değerlere hakaret'' ve ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme veya aşağılama'' iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.

CÜBBELİ AHMET HOCA İFADE VERDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu kitabın basıldığı yayınevinin İstanbul'da olması nedeniyle dosyayı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da suç duyurusuna ilişkin soruşturma başlatarak, Ünlü'yü ifade için Bakırköy Adliyesine çağırdı.

"CİNSEL KONULARA İLİŞKİN BİLGİLERİ BEN YAZMADIM"
Bu kapsamda, Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar'a ifade veren Ahmet Mahmut Ünlü, ''Şifa Ayetleri" kitabını kendisinin yazdığını ancak şikayet edilen cinsel konulara ilişkin bilgilerin kendisi tarafından yazılmadığını söyledi.

Cübbeli Ahmet ifade verdi

"ALINTI YAPTIĞIMI BELİRTTİM"
Ünlü, kendisinin söz konusu bölümleri alıntı yaptığını aktararak, ''Kitabımın 7. ve 8. sayfalarında Fatiku'r-ratk Ratikı'l-fetk son eserinin bir bölümünden alıntı yapılmıştır. Ben Arapçadan tercüme ederek, oradan yazılı olarak yorum katmadan naklettim. Belirttiğim gibi bu konuda alıntı yaptığımı, kitabımın 7, 8. sayfalarında belirttim. Okuyan kişiler, bunlara inanabilir ya da inanmayabilir, özgürdürler. Benim de kitabı yazarken alıntı yaptığım bir kaynaktan nakletme özgürlüğüm vardır. Kaldı ki diğer cinsel konularda sahih hadisler de vardır. İslam dini, hayatın her alanında olduğu gibi bu alanda da düzenleyici bilgiler içermektedir.'' ifadelerini kullandı.

KİTAPTA NE YAZIYORDU
Cübbeli Ahmet'in suçlandığı ve kitapta yazan bölümler şöyle:

1. Tertip: Bakara suresinin 260. ayeti kerimesinin bir kısmı suya okunur. Sudan biraz alınıp tenasül uzvuna serpilir. Ve suyun kalanı içilir.

Anlamı
“Bir vakitte İbrahim, “Ey Rabbim bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah) “İnanmadın mı?” buyurdu. (İbrahim) “İnandım ancak kalbim iyice yatışsın diye” dedi. “Öyle ise kuşlardan dördünü tut da onları kendine çevir, iyice tanıdıktan sonra her dağ başına onlardan bir parça dağıt. Sonra da onları çağır, sana koşa-koşa gelsinler” buyurdu. Bil ki Allah, gerçekten her şeye gücü yetendir. Yaptığını sağlam yapar ve yaptığında bir hikmet bulunandır.

2.Tertip: Tenasül uzvunun zayıflığının giderilmesi için El-Adiyat suresi okunup uzva üflenir.'

Anlamı
O harıl harıl (savaşa) koşanlara,(Tırnaklarıyla yerden) ateş çıkaranlara, Sabahleyin akın edenlere,Tozu dumana karıştıranlara, Derken bir topluluğun ortasına dalanlara yemin ederim ki, Şüphesiz insan, Rabbine karşı çok nankördür. Ve kendisi de buna şahittir.Gerçekten o dünya malını çok sevdiği için katıdır. Bilmiyor mu ki, kabirlerin içindekiler fırlatılacak. Ve sinelerin içindekiler derlenecek. O gün Rableri onların bütün yaptıklarından haberdardır.

3. Tertip: Allah'ın Kayyum ismi zikredilerek uzva üflenir...

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber