Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ÇÜ'yü ziyaret etti
05 Nisan 2014 / 08:44
ÇÜ'yü ziyaret etti
12 ABD’li öğrenci ile birlikte, NBA yıldızı Gheorghe Muresan Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Supports United hibesiyle destek verdiği proje kapsamında 12 ABD’li öğrenci ile birlikte, NBA yıldızı Gheorghe Muresan Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.

ABD merkezli öğrenci değişim programı yapan sivil toplum örgütü World Learning’in organizesiyle Adana'ya gelen 2.32 metre boyu ile dünyanın en uzun basketbolcusu olan Gheorghe Muresan ve ABD'li öğrencileri, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, üniversite kayıkhanesinde ağırladı.

Amerikalı öğrenciler ve NBA oyuncularından Gheorghe Muresan’la bir süre sohbet eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Muresan ve ABD’li öğrencileri Adana’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

World Learning’in organize ettiği, Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın Supports United hibesiyle destek verdiği proje kapsamında 14 Türk öğrencinin de Amerika'ya gittiğini hatırlatan Prof. Dr. Kibar, "Bu program sayesinde Amerikalı ve Türk öğrenciler birbirlerinin kültürünü öğrenmiş ve uzun yıllar sürecek sıcak dostluklar kurmuş olacaklar. Programda emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Dev Adam Muresan ve ABD'li öğrenciler görüşmenin ardından, kayıkhane ve kampüs turu yaptı. Amerikalı konuklara Çukurova Üniversitesi Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ulvican Ünlügenç ve Adana'dan ABD'ye giden Türk öğrenciler refakat etti.

Çukurova Üniversitesi'nin eşsiz manzarasına hayran kaldıklarını dile getiren Amerikalılar, bol bol fotoğraf çekti. 

Bu haber toplam 426 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber