Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ÇÜ ve ÇÜZDER Ortak Projede Buluşuyor
12 Temmuz 2014 / 13:46
ÇÜ ve ÇÜZDER Ortak Projede Buluşuyor
Çukurova Üstün Zekalılar Derneği ile Çukurova Üniversitesi, yeni bir projeye imza atmak için bir araya geldi.

Çukurova Üstün Zekalılar Derneği (ÇÜZDER) ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), yeni bir projeye imza atmak için bir araya geldi. İki kurum, Adana'daki okullarda eğitim gören üstü zekalı öğrencilerin tespiti için birlikte çalışacak.

ÇÜZDER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Bernaİlhan Ünsal, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar'ı makamında ziyaret ederek 'Zeka ve Akıl Oyunları Eğitimi' projesini anlattı.

"OKULLARDAKİ ZEKİ ÇOCUKLARI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"

ÇÜZDER Başkanı Murat AcarAdana'da bir ilk olacak proje hakkında Rektör Mustafa Kibar'ı bilgilendirdi. Başkan Acar, Adana'da ve çevre illerde çok sayıda üstün zekalı öğrenci olmasına rağmen bunların belirlenmemesinin üzüntüsünü yaşadıkları söyledi. Acar, "Okullarda zeka oyunları seçmeli dersi olmasına rağmen bu oyunları bilen öğretmenlerimiz bulunmamaktadır. Biz de tüm Adana ve çevre illerdeki öğretmenlere ve eğitmenlere bu eğitimi vereceğiz .İşte bu zeki çocuklarımızı ortaya çıkartacak olan öğretmenlerimizin bu oyunları öğrenerek sertifika almaları şart. Bir çok eğitmen ve öğretmen bu zeka oyunları eğitimi sertifikasına sahip olmak için İstanbul ve Ankara gibi illerde açılan kurslara gitmek zorunda bırakılıyor. Biz ÇÜZDER olarak bu eğitmenlerimizin dışarı gitmesini engelleyerek kendi ilimizde vermeyi hedeflediğimiz bu eğitimleri, Üniversitelerimizde ve Büyükşehirlerimizin desteğiyle vererek bu önemli ihtiyacı gidereceğimize inanıyorum" dedi.

Başkan yardımcısı 'Zeka oyunları' eğitmeni Berna İlhan Ünsal da her çocuğun bu zeka geliştirici oyunları oynamayı hak ettiğini ifade ederek, "Bu oyunlara zeka gelişimi arttırılıp üstün zekalı çocuklarımız keşfedilecek. diye konuştu.

REKTÖR KİBAR PROJEDEN MEMUN

Çukurova bölgesindeki üstün zekalı çocukların tespiti için atılan ilk adım, rektör Kibar'ı oldukça memnun etti. Projenin hayata geçirilmesi için her türlü desteği vereceklerini belirten ve ilgililere talimat veren Rektör, "Bu eğitim Adana ve çevre illerde görev alacak arkadaşlar için önemli bir ihtiyaç olacaktır. Bu eğitimin sağlanması için gösterdiğiniz çabadan dolayı sizlere teşekkür ederim" şeklinde konuştu

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber