Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ÇÜ'de mezuniyet coşkusu
24 Haziran 2015 / 18:13
ÇÜ'de mezuniyet coşkusu
Çukurova Üniversitesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılını tamamlayan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ve Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle keplerini havaya fırlattı.

İlk tören Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri için düzenlendi. Kongre Merkezi’ndeki törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Fakülte birincileri Julide Yüzbaşı ve Mesut Arslan’ın konuşmalarının ardından öğrenci ve ailelerine seslenen Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Mesut Başıbüyük, 1987 yılında kurulan Fakültelerinin 12 bölüm ile eğitim öğretime devam ettiğini söyledi.

120’si öğretim üyesi olmak üzere 223 akademik personelle 6 bin 875 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Prof. Dr Başıbüyük, ayrıca pek çok değişik ülkeden yabancı öğrencilerinde fakültelerinde eğitim gördüğünü söyledi.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden bu yıl mezun olan 476 öğrenciyi kutladığını belirterek, “Çukurova Üniversitesi olarak her geçen gün artan bir hızda değişen ve gelişen dünyaya uyum sağlayabilmek adına benimsenen temel hedeflerimizden birisi de uluslararasılaşmadır. Bu hedef doğrultusunda Çukurova Üniversitesi her geçen gün daha fazla dünya üniversitesi olma yolunda hızla mesafe katetmekte ve bu amaçla da gerekli yapısal düzenlemeleri de tek tek hayata geçirmektedir. Bunun için üniversitemiz Avrupa Yüksek Öğretim Alanı’na yönelik olarak yapılması gereken tüm teknik düzenlemeleri tamamlamış ve hayata geçirmiştir” dedi.
 

Daha sonra fakülte birincileri yaş kütüğüne isimlerini çakarken Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ve Dekan Prof. Dr. Mesut Başıbüyük dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerini takdim etti. Diplomalarını alan mimar ve mühendisler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 600 YENİ MEZUN VERDİ
Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ikinci mezuniyet töreni ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri içindi. Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Fakülte birincilerinin yaş kütüğüne isimlerini çakmalarının ardından Dekan Prof. Dr. Alper Güvel açılış konuşmasını yaptı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise konuşmasında İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin Çukurova Bölgesi’nin ilk yükseköğretim kurumlarından biri olduğuna değinerek, bu yıl 600 yeni mezun daha verdiğini söyledi.
Dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketleri Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından verilirken, öğrenciler tören sonunda keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber