Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
ÇÜ'de cezaevleri ve hukuk konferansı
17 Nisan 2014 / 16:19
ÇÜ'de cezaevleri ve hukuk konferansı
Hapishaneler, Sivil Toplum ve Üniversitelerin Rolü

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi ve Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) iş birliği ile “Cezaevleri ve Hukuk” konulu konferans düzenlendi. “Üniversitelerde Hapishaneleri Konuşuyoruz” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen konferansta, hapishaneler, sivil toplum ve üniversitelerin rolü tartışıldı.

 

ÇÜ Hukuk Fakültesi 4. sınıf amfisinde gerçekleştirilen “Cezaevleri ve Hukuk” başlıklı konferansın moderatörlüğünü Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Günal Kurşun yaptı. “Üniversitelerde Hapishaneleri Konuşuyoruz” etkinliği kapsamındaki konferansa konuşmacı olarak da, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği Başkanı Zafer Kıraç ile Mahsus Mahal Dergisi / Derneği’nden Aytekin Yılmaz katıldı.

 

Kıraç: “Yakın Bir Gelecekte Cezaevi Kapasitesi İki Katına Çıkacak.”

Ceza infaz sisteminde cezaevlerinin önemi, insan hakları açısından cezaevlerinde bulunması gereken standartlar ve Avrupa Birliği’nin bu konudaki düzenlemelerinin masaya yatırıldığı konferansta CİSST Başkanı Zafer Kıraç, Adalet Bakanlığı’nın yeni cezaevleri yapılması için ihale başlattığını söyleyerek, “Yakın bir gelecekte cezaevlerinin kapasitesi iki katına çıkacak.” dedi.

 

Eski Mahpusların Topluma Yeniden Kazanımı

Aytekin Yılmaz ise, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin, barınma ve sağlık koşullarına değindi. Yılmaz, ayrıca eski mahpusların, yeniden topluma kazandırılması için yapılması gerekenlerle ilgili öneriler sundu.

 

Konferans, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin konuya ilişkin sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi. 

Bu haber toplam 443 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber