Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çocuğunuzun dünyasını keşfedin
30 Nisan 2014 / 13:37
Çocuğunuzun dünyasını keşfedin
Aile Danışmanı Uzman Terapist Dilara Pepedil, çocuğunun dünyasını keşfedemeyen ailelerin onlarla sürekli çatışma halinde olduklarını belirtti.

Pepedil, Rönesans Eğitim Vakfı'nın Adana Optimum Outlet Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirdiği "Anne- Baba Destek Programlarının” 15.'sine konuşmacı olarak katıldı.
Optimum Avşar Sineması'nda düzenlenen "Çocuğun dünyasını anlamak ve yönetmek" konulu eğitim seminerinde ailelere uyarılarda bulunan Dilara Pepedil, ailelerin çocuklar üstünde tutumları, çocukların neden dikkat çekmek istediklerini ve annelerin çocuklar üzerinde nasıl başarılı olacaklarını anlattı.

BAĞLANMA SORUNU
İlgisiz, sevgisiz ve şefkatsiz büyüyen çocukların dikkat çekmek için çabaladıklarını ve güvenli bağlanma sorunu yaşadıklarını vurgulayan Terapist Dilara Pepedil, şunları söyledi:
"Güvenli bağlanma, çocuğun anne ve babadan ayrıldığında 'benden uzaktalar ama geri gelecek. Ben kendi başıma bu ayrılık durumuyla başa çıkabilirim" bilincini kazanmasıdır. İlgisiz büyüyen çocukta, sağlık güvenli bağlanma oluşmuyor. Güvenli bağlanma çocuğun 0-1 yaşında aileden yeterli ilgiyi görmesiyle sağlıklı şekilde oluşuyor. Ayrıca çocuklar, anne ve babalarından yeterince şefkat, sevgi, saygı görmeyince, dikkat çekebilmek için ayrıca çaba gösteriyor."

AİLE FAKTÖRÜ
Aile içindeki tutumun çocuğun sağlıklı gelişiminde büyük rol oynadığını belirten Pepedil, "Baskıcı aile tutumu ailenin çocuğu kendi kurallarıyla yönetmesi, çocuğun ihtiyacı ve fikrinin önemsemediği tutumdur. Tavizkar tutum ise anne babanın çocuğa aşırı toleranslı davranması ve kuralların tamamen yok sayılması durumudur. Aşırı korumacı tutum, çocuğa 'dışarı çıkma hasta olursun' diyerek hayatını kısıtlaması ve onun gelişim açısından eksik yetiştirmesidir. Bu nedenle dengeleri çok iyi kurmak gerekiyor" dedi.

DENGEYİ SAĞLAYIN
Baskıcı, tavizkar ve aşırı korumacı aile tutumlarının çocukların gelişmesinde eksikliklere neden olacağının dile getiren Pepedil, şöyle devam etti:
"Doğru aile tutumu demokratik aile tutumu dediğimiz davranış biçimidir. Ailenin kurallarının ve çocuğun ihtiyaçlarının dengede tutulmasıdır. Bu tutumda ne aile çok baskındır ne de çocuk. Bu sistem çocuğun sağlıklı gelişimine katkı sunar."
Dilara Pepedil, seminer sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Ekonomi  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber