Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Çoban Köpekleri Yarıştı
11 Eylül 2018 / 10:00
Çoban Köpekleri Yarıştı
Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen "2. Küçükbaş Hayvan ve Ekipmanları Tanıtım Günleri" yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Türkiye'de küçükbaş hayvan üzerine bu tarz bir etkinliğin ilk kez bu denli geniş bir katılımla yapıldığı belirtilirken, 3 günlük organizasyona yurdun çeşitli illerinden katılım sağlandı. AdanaZonguldakİzmirEskişehirTekirdağÇankırıBoluÇanakkaleAnkara gibi illerden gelen katılımcılar açtıkları stantlarda küçükbaş hayvanlarını sergilerken, diğer üreticilerle de fikir alışverişi yapma imkanı buldu.

Türkiye'nin ilk ulusal küçükbaş hayvan etkinliği olan tanıtım günlerinde yüzlerce üreticinin açtığı stantlara ilgi son derece yoğundu. Etkinliği 3 gün boyunca 20 binden fazla kişinin gezdiği tahmin edilirken, 21 ırkta toplam 635 küçükbaş hayvan üreticilerle buluştu.

Küçükbaş hayvanların yanı sıra etkinliğin 2. gününde koyunculuğun olmazsa olmazı çoban köpekleri de yarıştı. Türk Çoban Köpeği 5. Etap Irk Standartları Yarışması'na çevre il ve ilçelerden gelenler yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli kategorilerde jüri karşısında en iyi özelliklerini sergileyen çoban köpekleri federasyon temsilcileri tarafından madalya ile ödüllendirilirken, sahiplerine de çeşitli hediyeler verildi.

 

 

 

Koyun Güzellik Yarışması'na yoğun ilgi

Etkinliğin bir diğer renkli gösterisi ise Damızlık Koç Yarışması'nda gerçekleşti. Osman Tanju Güner'in renkli sunumuyla gerçekleşen yarışmada, yurdun dört bir yanından gelen üreticiler koyunlarını çeşitli ırk kategorilerinde jüri karşısına çıkardı. Uludağ Üniversitesi öğretim üyelerinin yer aldığı jüri, ırkların özelliklerini değerlendirerek puanlamalarda bulundu.

Jürinin değerlendirmesi sonucu ilk 3'e giren küçükbaş hayvan sahipleri küçük altından yeme kadar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Uluslararası katılım

Bu yıl uluslararası bir katılımın gerçekleştiği tanıtım günlerine MacaristanUkraynaBulgaristanMısırYunanistan, Bulgaristan, Filistin ve Fas'tan katılım sağlanırken, Macaristan ve Ukrayna temsilcileri fuarda stant da açtı.

Etkinliğin son gününde küçükbaş damızlık açık arttırmasında birbirinden değerli damızlık hayvanlar alıcıları ile buluşurken bir rekora imza atıldı ve 15 bin 100 TL'ye Suffolk ırkı damızlık koç alıcı buldu. Bunun yeni bir rekor olduğunu vurgulayan üreticiler 'Karacabey'in bu işin merkezi olduğunu ve birkaç yıla kadar Karacabey'in uluslararası standartlarda bir etkinliğe ev sahipliği yapmasını beklediklerini kaydettiler.

Sektöre önemli katkılar sağladı

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, etkinliğin Karacabey'in yanı sıra Türkiye'deki küçükbaş hayvancılık sektörüne de önemli katkılar sağladığını söyledi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, "Seneye tanıtım günleri olarak değil, fuar olarak anılmak istiyoruz ve bununla ilgili girişimlerimiz olacak. Ayrıca önümüzdeki sene bu tarz etkinlikler için ilçemize üstü kapalı bir alan kazandırma girişimde olacağız. Bu iki yılda katılımcıların ihtiyaçlarını gözlemledik. İhtiyaçlar doğrultusunda bir alan oluşturacağız. Etkinliğimize yurt içi ve yurt dışından gelen tüm katılımcılara ilçemiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber