Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cizre'deki bodrum katta PKK'nın üst düzey iki ismi var
03 Şubat 2016 / 10:17
Cizre'deki bodrum katta PKK'nın üst düzey iki ismi var
Cizre'de bodrum katta yaralı mahsur kaldıkları iddia edilen isimler arasında PKK'nın üst düzey iki ismi "Mamo" ile "Rozan" da var.

 

 

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, ‘Yaralılar var’ denilerek güvenlik güçlerinin operasyonlarının engellendiği, Sağlık Bakanlığına ait ambulansların yaralıları alma girişimine taciz ateşiyle karşılık verilen Cudi Mahallesi Bostancı Caddesi 23 numaradaki binada ve çevre binalarda kimlerin olduğuyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Günlerdir Türkiye’nin gündeminde olan ve bugüne kadar 7 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği binada, terör örgütünün ‘Mamo ve Rozan’ kod adlı iki üst düzey isminin olduğu düşünülüyor. Habertürk'ün, bölgedeki güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Cizre’deki durum ve 23 numaralı binanın önemi şöyle:

KANDİL, İKİ İSMİN YAKALANMASINI İSTEMİYOR
Yapılan değerlendirmelere göre krize neden olan binada bulunan ‘Mamo’ ile ‘Rozan’ kod adlı kadın teröristlerin teslim olmalarına Kandil tarafından kesinlikle izin verilmiyor. Ana unsurların dışında, binadaki YDG-H’liler de silahlı. Bu iki ismin, terör örgütü açısından önemli olduğu hatta PKK’nın Avrupa Sorumlusu Sabri Ok’un, “Mamo’ ile Rozan’ı kurtarın gerisi önemli değil” talimatı verdiği ifade ediliyor.

TOPLANTI YAPARKEN KISTIRILDILAR
Binada, terör örgütünün dağ kadrosundan, 6-7 kişiden oluşan Cizre sorumlularının bulunduğu da tespit edildi. Burada toplantı halindeyken kıstırılmaları ve hepsinin bir arada bulunması örgütün üst kadrolarının tepkisine neden oldu. Bölgede kuşatılan bu kadro, kaçmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Bölgeye yapılacak olası bir operasyon sonucu ölümlerin olması durumunda da, halkın tepkisini çekmek için propaganda unsurları devreye sokuluyor.

PKK, BİNAYI HASTANE VE CEPHANELİK OLARAK KULLANIYOR
23 numaralı binayı ve çevredeki binaları terör örgütü PKK’nın cephanelik ve hastane olarak kullandığı, başka mahallelerde yaşanan çatışmalarda yaralanan teröristlerin burada tedavi edildiği düşünülüyor. “Siviller var” söyleminin perde arkasında ise örgütün silah zoruyla orada tuttuğu rehinelerin olabileceğine dikkat çekiliyor.

CİZRE’DE TERÖR BİTECEK
Cizre’de çatışma alanı olarak son 7-10 bloktan oluşan bir bölgenin kaldı. Burası temizlendiğinde bölgedeki operasyonlar sonuçlanmış olacak. Zaman zaman roketlerle karşılık veren içerideki teröristlerin kaçacakları bir yer yok. Tüneller ve binalar arası geçişlerin çoğu imha edildi. Bölge şu an abluka altında. Silopi’de operasyonlar sonucu sıkışan son mahalledeki 30-40 kişilik grup ise geri çekildi ve kaçtı. Silopi konusunda terör örgütü içinde tartışmalar yaşandığı da tespit edildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı biri öldürülen diğeri sağ yakalanan Sırp uyruklu keskin nişancıların, lejyoner yani paralı olarak çalışan keskin nişancılar olduğu, ideolojik referanslarının bulunmadığı belirtildi.

 
Bu haber toplam 1,576 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber