Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cinayeti kazara işlemiş
13 Mart 2017 / 21:47
Cinayeti kazara işlemiş
Adana'da bar çıkışında bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan bar çalışanı kendini böyle savundu...

dana'da bar çıkışında bir kişiyi tabancayla öldürdüğü iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan bar çalışanı Mehmet Urak, maktulün başına silahının kabzasıyla vurmak isterken parmağı tetikte olduğu için kazayla silahın ateş açtığını savundu.

Olay, Çukurova ilçesindeki Beyazevler Mahallesi'ndeki bir barda 26 Ekim 2016 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, barda eğlenen Hamit ve Kürşat Soysal kardeşler, eğlencenin sonunda bar çıkışında küfür ederek tabancayla havaya ateş etti. Bar çalışanı Cihan Oral'ın Soysal kardeşleri uyarması üzerine kavga çıktı.
 
Kavgaya müdahale eden başka bir bar çalışanı Mehmet Urak, tabancasıyla Kürşat Soysal'ın başına yakın mesafeden ateş ederek ölümüne sebep oldu. Cihan Oral ve Mehmet Urak polis tarafından gözaltına alındı.

Cinayet sanığı Mehmet Urak, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede amacının Kürşat Soysal'ı öldürmek olmadığını öne sürerek “Kürşat Soysal'ın küfür edip havaya ateş açması üzerine Cihan da silahını çıkarıp havaya ateş etti. Cihan ile Hamit Soysal boğuşurken silahımı çıkarıp yanlarına gittim Kürşat Soysal'a silahın kabzasıyla vurmak istedim ama elim tetikte olduğu için silah bir anda patladı” sözleriyle kendini savundu.

Cihan oral ise Hamit Soysal ile boğuştuğu sırada Mehmet Urak'ın Hamit Soysal'ın ayaklarına ateş ettiğini ve kendisi ile Hamit Soysal'ın yaralandığını kaydederek kendisinin sadece havaya bir el ateş ettiğini savundu.

Sanıklar nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı.
Mehmet Urak'a kasten öldürme suçundan müebbet, yaralama suçundan da 9 yıla kadar hapis cezası isteyen savcı, Cihan Oral hakkında ise yaralama suçundan 4 yıl 6 ay, kasten öldürmeye teşebbüs de 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Diğer yandan, olayda kullanılan silahları sakladıkları öne sürülen Hamit Soysal, Abdullah Taş ve Ramazan Gül hakkında da ruhsatsız silah ve suç delillerini gizleme suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Bu haber toplam 1,002 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber