Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Cinayet sanığına 34 yıl hapis
02 Nisan 2014 / 18:40
Cinayet sanığına 34 yıl hapis
Adana'da kız kaçırma yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldüren ve 12 kişiyi yaralayan sanığa 34 yıl hapis cezası verildi.

dana'da kız kaçırma yüzünden çıkan kavgayı ayırmak isteyen bir kişiyi öldüren ve 2'si polis 12 kişiyi yaralayan cinayet sanığına 34 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 5 Mayıs 2011'de 19 yaşındaki Aynur A., birlikte yaşadığı Gökhan G.'yi terk edip, 19 yaşındaki Tanju U.'ya kaçtı. Aynur A.'nın kaçması üzerine, Cono Aşireti'ne mensup G. ailesi ile Tecirli Aşireti'ne mensup A. ailesi arasında kavga çıktı. Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı, 1 evin kundaklandığı olayda kavgayı ayırmaya çalışan İsmail G. öldürüldü, 2'si polis 12 kişi de yaralandı. Olayla ilgili olarak yakalanıp tutuklanan Erol G. ve tutuksuz 7 kişi yaklaşık 3 yıl sonra Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Tanju U.'nun olay günü kendisine saldırdığını iddia eden Erol G., son savunmasında, "Geriye döndüm ve elini tutup tekrar vurmasına engel olmaya çalıştım. Bu arada çocukluk arkadaşım olan ve olayda ölen İsmail'e 'Sen Erol'a arka mı çıkıyorsun' diye kızdılar. Hakaret ettiler. Bu esnada 10-15 kişi ellerinde sopa ve demir çubuklarla gelip kafama vurdular. Bu nedenle Tanju ile birlikte yere düştük. Benim öldüğümü zannedip olay yerinde bırakıp kaçtılar. Öldürme suçunu kabul etmiyorum" dedi.

Sanıklardan Tanju U. ise Erol G.'nin bıçakla üzerlerine saldırdığını iddia etti. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti G.'yi, 'öldürme ve yaralama' suçlarından 34 yıl 2 ay hapisle cezalandırdı. Tutuksuz U. ise '2 kişiyi yaralama' suçundan 1 yıl 9 ay hapse mahkum edilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı. 6 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.  

Bu haber toplam 439 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber